2008 – 21 december

Laatse toernooi dit jaar jv Koizumi goed gepresteerd…

Het laatste toernooi van 2008 werd afgelopen zaterdag 20 dec gehouden in Hoogeveen.
Met bijna 700 judoka’s op het 25e kersttoernooi behaalde de jeugd van jv Koizumi mooie resultaten.

Demi Schonewille was in haar gewichtsklasse tot 44 kg onverslaanbaar.Ze maakte met al haar 6 judo partijen korte metten met haar tegenstanders. Dus een mooie 1e plaats. Tom Veldhuis die tot 36 kg moest judoen was in de voorrondes ook niet te verslaan en ging door naar de finale, waar hij ook weer super stond te presteren, jammer genoeg lette hij even een seconde niet op en verloor hij deze partij maar ging met een goed gevoel met een 2e plaats naar huis.

Ook Enrico Schonewille die in de voorrondes alles won en een verloren partij af moest geven bleek toch de echte winnaar te zijn in zijn gewicht tot 33kg doordat hij meer wedstrijd punten had behaald.
Dus met een 1e plak naar huis.

In de gewichtsklasse tot 30 kg was Kelly zwiers een klasse appart,
ze maakte mooie combinatie waardoor zij haar partijen in de voorrondes won, in de finale stond Kelly echter op achterstand, maar met een hele mooie overname won zij ook deze met vol punt, ook goud voor de kleine Zwiers dus.

In de gewichtsklasse tot 33 kg was Wessel Dekker uit Hoogeveen de beste van de poule, Hij stond echter achter in de finale, maar had zijn tegenstander al gauw in een houdgreep, maar door een miscommunicatie tussen hem en de scheidsrechter beindigde hij helaas zijn grondgevecht en moest hij het bekopen met een toch nog mooie 2e plaats.
Een goede dag voor JV Koizumi en op naar volgend jaar.