2008 – 7 juni

Koizumi succesvol in Leek en Venray…

Zaterdag 7 juni was het 13e Leekster tak toernooi voor de judoka’s tot 12 jaar en later die dag waren de Open Groningse Kampioenschappen voor judoka’s boven de 12 jaar.

Jv koizumi was erg succesvol deze mooie dag.
Kelly Zwiers die al haar eerste 4 partijen  aardig snel won, kwam in de finale op een achterstand, in de laatste seconde wist ze toch te winnen met ippon. Dus een mooie 1 plaats in de gewichtsklasse tot 27kg.
Kelvin Moes maakte vandaag zijn eerste wedstrijd. Kelvin die nog maar 2 maanden aan het judoen is werd knap gedeelde 3e in de gewichtsklasse tot 26 kg.
Stefan Hagen uit Hoogeveen behaalde zonder enige moeite een eerste plek in de gewichtsklasse tot 66kg en ging tevreden naar huis.
In de gewichtsklasse tot 63 kg was Christa van Veen niet te stoppen.
Ze won in de voorrondes alles met Ippon. In de finale moest ze tegen haar rivale Cheannice Jacobs uit Veendam. Christa die vandaag in top vorm was stond een yuko voor waarbij ze naar de grond een houdgreep maakte en met Ippon won. Een mooie gouden plak dus.

Ook was er in Venray een internationaal toptoernooi waarbij vele landen mee deden.
Michelle Benjamins deed hier als enige mee van jv Koizumi in de gewichtsklasse tot 40 kg.
In een poule van 12 meisjes werd er hard gestreden voor de finale plek.
Michelle die in de voorronde 1 partij was vrijgeloot stroomde dus al langzaam naar de finale toe.
In een paar moeilijke wedstrijden tegen Belgen en Engelsen won ze met een koka, genoeg om naar de finale te kunnen.
In de finale kwam ze een Belgisch meisje tegen dat sterk gelijk opging, maar door een niet goede pakking kwam Michelle op de grond in een houdgreep.

Maar een prima 2e plaats op een zeer sterk toernooi.

Natasja Meijer judode zondag in Venray maar verloor met een foutje net de finale maar toch een mooie tweede plaats

Voor judovereniging Koizumi een geslaagde dag !