2009 – 6 juni

Michelle Benjamins 2e in Venray…

Op 6 juni werd er in Venray een groot opgezet internationaal judo toernooi gehouden. Michelle Benjamins van JV Koizumi uit Nieuwlande behaalde daarbij een zilveren plak in de gewichtsklasse tot 44kg.

De eerste wedstrijd moest ze het opnemen tegen de Francese Anne Wocjik, deze won Michelle doormiddel van  een verwurging waarbij de Francese moest afkloppen. Nadien nam Benjamins het op tegen de Belg Sam de Roeck, deze werd gelijk met vol punt, Ippon binnengehaald.

Om door te mogen gaan naar de halve finale kwam ze de Nederlandse van Boxel tegen, waarbij zij een punt maakte in de verlenging, de zogeheten golden score.
Om naar de finale te mogen gaan won ze met een armklem van de Belgische Rani de Waele.

In de grote finale kwam ze de Nederlands kampioene tegen van dit jaar Merel Wit, beide goed aan elkaar gewaagd moest Michelle helaas vandaag haar betere herkennen.

Met 24 deelnemers in de poule een welverdiende en prachtige prestatie van de 13 jarige Michelle Benjamins uit Nieuwlande.