2011 – 9 april

Michelle Benjamins NEDERLANDS kampioen

Zaterdag 9 april 2011 – Tilburg.

In Sporthal `t Kwadraat in Tilburg werden de Nederlandse kampioenschappen gehouden tot 17 jaar. Michelle Benjamins die in de gewichtsklasse tot 52 kg zit werd hier oppermachtig kampioen van Nederland.

In een poule van 13 deelnemers moest ze haar eerste gevecht aangaan tegen Peeters-Arenberg uit Zuid-Holland. Met yuko volgend met houdgreep won ze haar partij.

Haar volgende ronde zou gaan tegen Gaby de By uit Noord-Holland. Benjamins die de By uit haar meetmoment wedstrijden kent nam geen risico’s om de yuko meer uit handen te geven.

In de halve finale won ze haar partij met Ippon in een korte tijd tegen Maya laarman uit Oost-Nederland.
De finale was Benjamins tegen Wit uit Noord-Holland.

Michelle die deze tegenstander als geen ander kent en al enige keren van deze Wit net niet won, was het voor Wit die kansloos was tegen Benjamins. Met een goede reactie van Benjamins was het Wit die in de houdgreep kwam.

Natasja Meijer, haar persoonlijke begeleider, die haar als vijf jarige onder haar hoede nam, en haar zo ver bracht samen met haar trainer Jacob Vos. Een Top prestatie van de 15 jarige Michelle Benjamins uit Nieuwlande van Judo Vereniging Koizumi en J.V. Vos.