2012 – 6 oktober

Judoka’s j.v. Koizumi hard geknokt in Hardenberg.

Zaterdag 6 oktober 2012 hebben enkele judoka’s van j.v.Koizumi mee gedaan aan het jaarlijkse judotoernooi van j.v. Anbergen.
Jurjen Oosting werd deze dag flink benadeeld door de scheidsrechter. Oosting die zijn eerste partij onterechte score tegen kreeg terwijl hij dit punt scoorde. Dit kostte hem een plek in de kwart finale.

Frank de Waardt die in dezelfde poule zat kreeg wel zijn verdiende winst en kon tevreden zijn met een 3e plaats van de 12 judoka’s
Ook Jordan Kerkhof moest deze dag hard aan de bak. Dit deed hij dan ook erg goed. Met 3 winstpartijen kwam hij in de kwart finale. Met een wond aan zijn oor was even de concentratie weg, maar kon tevreden zijn met een 3e plaats.

Kelly Zwiers ging goed van start in haar eerste wedstrijd. Ze won daarbij met Ippon. Na nog 2 partijen te hebben gejudood kwam Zwiers ongelukkig met haar vingers dubbel waarbij ze deze partij laten vallen. Ook voor Kelly een 3e plaats.

Het laatste blok moest Ellis Lubbers. Die erg goed van start ging. Met een gewonnen partij Ellis die dus eerste partij won werd nadien door een flinke fout van de scheidsrechters benadeeld. Wat Lubbers een plek in de halve finale kostte.

Eindhoven: 6 oktober 2012.

Michelle Benjamins die mee deed aan het kwalificatie toernooi voor het Nederlands kampioenschap voor senioren kwam haar eerste partij ongelukkig ter val. Met blessure aan de rug moest Benjamins het helaas opgeven deze dag.