2015 – 21 november

Judoka`s Koizumi presteren 100%

21 november 2015 werd er in Dedemsvaart een judotoernooi gehouden voor de beginnende judoka’s.
Van judovereniging Koizumi uit Nieuwlande/Dalen deden 6 judoka’s mee.

In het ochtendblok kwamen Denise v/d Plaat en Dylan v/d Plaat in actie wat voor hun het echte 1e toernooi was. Broer en zus gingen beide ook zeer goed van start. Denise die tot 48 kg moest judoën zat in een poule met maar liefs 5 jongens. Voor Denise gaf dit echter geen probleem en won alles met Ippon dus een geweldige 1e plaats.
Dylan v/d Plaat was erg gretig en liet zich niet door de hogere banders verassen en won maar liefs 5 wedstrijden met ippon. De finale partij was erg lastig en kwam een paar seconden in een houdgreep te liggen waarbij hij toch nog goed uit kwam maar als voordeel bij de tegenstander lag.. Geen scores gevallen dus scheidsrechterbeslissing waarbij dus 1 punt naar tegenstander ging maar toch een geweldige 2e plaats voor v/d Plaat tot 40 kg.
Ook moest Justin à Tellinghusen deze dag in actie komen.

Tellinghusen die tot 33 kg zat ging zijn 1e partij ook goed van start door te winnen met ippon. Ook wedstrijd 2 en 3 werd zonder enige moeite met ippon gewonnen. Ook voor Tellinghusen een mooie 1e plaats.
Eveneens moest Lucas Schun dit blok in actie komen. Schun die in de gewichtsklasse boven de 45 kg moest judoën kwam grotere en zwaardere judoka’s tegen dan hemzelf.. Maar door vechtlust en goede techniek wist ook Schun er met goud vandoor te gaan met maar liefs 5 gewonnen wedstrijden met ippon was hij deze dag ook onverslaanbaar.

De jongste van deze dag van J.V.Koizumi was Lynn Geraets in de gewichtsklasse tot 29 kg.
Geraets zat in een grote poule met 7 judoka’s maar dat was voor haar vandaag geen probleem. De poule was verdeeld met jongens en meisjes. Alles won ze in een knipoog met vol punt en behaalde deze dag de hoogste tree en een gouden bokaal.
In het laatste blok moest Niek Benjamins in actie komen tot 33 kg. Hij had er zin in deze dag en dat kon je ook zien.. Door hele goede acties werden zijn wedstrijden dan ook allemaal gewonnen met scores wat later met een houdgreep werd afgemaakt. Dus een welverdiende 1e plaats ook voor Niek Benjamins.
Een hele goede dag dus voor J.V.Koizumi met maar liefs 5x 1e prijzen en 1x een 2e prijs.