2016 – 10 januari

Michelle 3e Dutch Open Espoir

Op 9 en 10 januari 2016 vond voor de 40e keer het Matsuru Dutch Open Espoir Judo toernooi in Eindhoven plaats. Het toernooi is bedoeld voor de beste wedstrijdjudoka’s in de leeftijdscategorieën -15, -18 en -21 jaar.
Voor de leeftijdscategorieën -18 en -21 geldt dit toernooi als een Nederlands meetmoment voor deelname aan EK’s en WK’s.

In de vorige editie namen 1800 judoka’s deel uit de meeste Europese landen, maar ook uit landen zoals de Oekraïne, Kazachstan, Guinea, Litouwen, Rusland en Zuid-Afrika
Michelle Benjamins begon het jaar 2016 zeer goed om bij de beste 3 te eindigen.
In een poule met maar liefst van 36 judokas, slaagde de judoka uit Nieuwlande, die begonnen is bij JV Koizumi en nadien naar JV Vos ging, erin om op dit meetmoment zeer goed te presteren. Waarbij zij eerst twee partijen won en in de kwart finale verloor van de uiteindelijke kampioen. In de herkansingsronde pakte zij de draad weer op om vervolgens 3 partijen winnend af te sluiten met een mooie 3e plaatst. Hier mee liet ze alle andere N ederlandse concurrenten achter zich
Tegenwoordig woont Benjamins in Heerenveen voor haar school en JTS (Judotopsport steunpunt).