2018 – 3 maart

TYGO SOPPE JUDO KAMPIOEN IN SLEEN

Zaterdag 3 maart werd er in Sleen het jaarlijkse ijspegel toernooi gehouden te Sleen.
Ellis Lubbers die morgens al om 9 uur startklaar moest staan in de gewichtsklasse tot 52 kg liet 1 partij liggen maar kwam zeer sterk terug door alle verdere wedstrijden te winnen en daardoor een knappe 2e plaats mee terug nam naar Nieuwlande.
Voor Anouk Seinen uit Geesbrug waren er vele judoka’s niet tot 48 kg en werd Seinen in een zwaardere gewichtsklasse gezet tot 52kg. Seinen kwam 2 wedstrijden voor maar liet het liggen bij het grondgevecht. Seinen werd nog knap 3e maar alleen de eerste twee kregen maar prijs.
Voor de broers Soppe uit Dalen was het een hele mooie dag door in de gewichtsklasse tot 27 kg 1 en 2 te worden. Max Soppe die al 2 toernooien van broer Tygo Soppe had gewonnen moest nu zijn meerdere kennen in Broer Tygo na een zeer spannende partij tot de laatste seconde won Tygo met een wazari.
Voor Iris Moes uit Hollandscheveld was het ook feest. Moes die maar liefs 2 keer won met Ippon werd knap 2e in de gewichtsklasse tot 40 kg en kon met een mooie medaille naar huis terug.
Lieke Dijkhuis wist ook een goede prestatie neer te zetten in de gewichtsklasse tot 52 kg. Dijkhuis zat bij allemaal hogere banden in de poule wat haar niet uitmaakte te zien aan het goede judo. Dijkhuis die net uit de opstap toernooien komt liet zich niet door de andere wedstrijd judoka’s gek maken en won maar liefs 3 wedstrijden met volle overtuiging. Ook van een jongen die 2e was vorige week op het district kampioenschap tot 12 jaar. Tegen de kampioen van het district kampioenschap moest ze helaas haar meerdere herkennen maar verzette zich goed. Een zeer knappe prestatie wat haar een mooie 2e plaats opleverde en tevreden terug naar Hoogeveen kon gaan.
Voor Geert Kleine uit Dalerpeel is het judo avontuur helaas even uitgesteld door een vervelende blessure is hij even uit de running.

JV KOIZUMI heeft dus deze dag weer een goede prestatie neergezet.