2019 – 23 maart

RENSKE EIJSINK EN VERA VAN DER IEST GOUD OP JUDOTOERNOOI BEILEN

Zaterdag 23 maart werd het jaarlijkse Tachi Beilen judotoernooi gehouden.
Judovereniging Koizumi Nieuwlande/Dalen was er ook deze dag weer bij met een aantal judokas.
Er was onderscheid tussen de wedstrijd judokas en de beginnende judokas deze dag.
Bij het regionale judotoernooi werd Renske Eijsink uit Dalerveen in de +48kg kampioen door al haar wedstrijden te winnen met ippon.
Op het opstaptoernooi mocht Vera van der Iest uit Dalen ook de hoogste trede beklimmen deze dag in de gewichtsklasse tot 33kg. Ook won zij al haar wedstrijden met de hoogste score die er te behalen viel.
Een knappe 2e plaats behaalde hadassah Knegt eveneens uit Dalen in de gewichtsklasse tot 33 kg.
Knegt won 4 wedstrijden van de 5 en mocht een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen.
Voor Mark Benjamins uit Elim in de gewichtsklasse tot 44 kg was het pech met de punten. Benjamins won maar liefs 4 wedstrijden van de 5 eveneens als 3 anderen uit zijn poule waar dus later naar de punten werd gekeken en Benjamins een bronzen medaille opleverde wat natuurlijk een hele goede prestatie is.
Stijn van de Weide uit Geesbrug moest deze dag genoegen nemen met een 4e plaats. Alle opstappers kregen wel een mooie medaille mee naar huis die hieraan deel namen. Zo ook voor Isabella Mager uit Nieuwlande en Timo van Dalen uit Geesbrug.
Voor Ellis Lubbers uit Nieuwlande die toch nog een wedstrijd binnenhaalde zat er deze dag geen medaille in.