2009 – 20 mei

Bandexamens Koizumi…

Judovereniging Koizumi, Nieuwlande/Dalen nam weer de jaarlijkse band- en slipexamens af in de sporthal in Dalen.

Woensdag 20-05-2009 zijn er voor een 27 judoka´s de band- en slipexamens gehouden. Onder supervisie van Jacob Vos van judovereniging Vos uit Klazienaveen,verzorgde Natasja Meijer de band- en slipexamens met behulp van Larissa ten Bulte , Nadieh Grooten en Rob Wittendorp

De slippen zijn kleine delen van een band om de stap naar een band te overbruggen. De weg van de witte band naar de gele band bevat 5 slippen te weten de gele, oranje, groene, blauwe en bruine slip. De weg naar de oranje band omvat 4 slippen de oranje, groene, blauwe en bruine slip. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af. De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is. De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet, motivatie e.d. De examens moeten een positieve uitstraling hebben naar de judoka. Sommige judoka’s kunnen door hun goede inzet en vaardigheid een slip overslaan wat ook dit jaar weer is gebeurt bij een aantal judoka’s. Bij Judovereniging Koizumi wordt veel zorg besteed aan de examens waarbij het elke keer weer een feest is. Ook ouders grootouders en vrienden kwamen met grote getale om de verrichtingen van hun judoka te aanschouwen.

De nieuwe graduaties mogen alleen door een rijkserkende judoleraar worden doorgegeven.

Er zijn geen judoka´s die zich voorbereiden op het examen voor de zwarte band (1e dan) welke door de Judobond wordt afgenomen. De geslaagden met een band en/of slip bij dezen vermeld.

Voor de witte band (6e kyu) met blauwe slip zijn geslaagd ; Ellis Lubbers , Femke Benjamins.

Voor de gele band (5e kyu) zijn geslaagd; Jeroen Boerland , Thijmen Boerland , Benny Bolingoli , Bo Grooten , Jeroen Grooten, , Leonie Kerkhof , Leroy Likkel , Aron Marissen , Robbert Schuurmans en Mayke van der Weide.

Voor de gele band (5e kyu) met blauwe slip is geslaagd ; Rutger Reemer.

Voor de gele band (5e kyu) met bruine slip zijn geslaagd ; Marleen Maassen v/d Brink , Erno Lubbers , Britt Pastoor.

Voor de oranje band (4e kyu) zijn geslaagd: Maureen Benjamins , Jamie Lichtendonk , Rick Lubbers , Tom Veldhuis en Kelly Zwiers.

Voor de oranje band (4e kyu) met bruine slip is geslaagd: Enrico Schonewille

Voor de groene band (3e kyu) zijn geslaagd: Jip Hoekman, Yorick Stapel.

Voor de groene band (3e kyu) met bruine slip zijn geslaagd: Youk v/d Akker , Rik Coelingh

Voor de blauwe band (2e kyu) is geslaagd: Demi Schonewille. 
 

En na een kleine versnapering ging iedereen tevreden naar huis.

Op naar het volgende bandexamen.

Reacties zijn gesloten.