juni 15, 2024

2014 – 1 februari

Judovereniging scoort 90% in Slagharen

Zaterdag 1 februari 2014 werd er in SLAGHAREN het jaarlijkse toernooi gehouden.

5 van de 6 judoka’s gingen met een prijs naar huis.
Sven Veenstra uit Dalen behaalde een mooie 3e plaats doordat hij goed judo liet zien en zo door stroomde naar de halve finale, helaas verloor hij 2 wedstrijden maar kon tevreden zijn.
Ook Ellis Lubbers ging deze dag niet zonder prijs naar huis, door een kleine fout op d grond kwam Lubbers in een houdgreep maar maakte de volgende 4 wedstrijden weer zonder problemen en werd daardoor 2e.
Frank de Waardt uit Geesbrug liet gelijk zien dat hij er stond. Door goed en tactisch judo won hij al zijn wedstrijden in de voorrondes. Ook voor de Waardt ging het gelijk op in de halve finale maar kwam 2 wedstrijden te kort waardoor hij toch een mooie 3e plaats behaalde.
Zijn jongere broer Stefan de Waardt ging ook gelijk super van start en won 3 wedstrijden op rij met ippon. Helaas kwam in de finale zijn voet bekneld en was daardoor even van de leg. Maar door flink doorknokken behaalde hij een mooie 3e plaats.
Kelly Zwiers uit Nieuwlande had een hele goede dag, en was niet te stoppen. Zwiers won de ene naar andere partij met ippon. In de finale waar ze een yuko achter kwam werd tot de laatste seconde flink gestreden door Zwiers waarbij haar tegenstandster het tactisch uitspeelde. De Nieuwlandenaar behaalde deze dag een mooie 2e plaats.

Judovereniging Koizumi kon deze dag dus zeer tevreden terug kijken op mooi judo.