2023 – 7 oktober

THIJS BOS KAMPIOEN ODJK

Zaterdag 7 oktober werd er in Angelslo de Open Drentse Judo Kampioenschappen gehouden. Met maar liefs 550 deelnemers uit 10 verschillende landen wat door judovereniging Vos werd georganiseerd..

Thijs Bos uit Dalen van judovereniging Koizumi nam een geweldige mooie gouden plak mee naar huis in de gewichtsklasse tot 60 kg en tot 12 jaar.
Bos won maar liefs al zijn wedstrijden oppermachtig met Ippon en mocht de hoogste trede betreden ..

Voor trainster Natasja Meijer was het een “eigen ” Toernooi waarbij ze zich eigenlijk met een dolle bui zich heeft laten inschrijven. 6 jaar niet op de wedstrijdmat gestaan en in een gewichtsklasse hoger dan vroeger wou ze nog even voelen aan de wedstrijd sfeer.

Meijer had 2 weken geleden nog een mooie poule tot 78 kg. Maar deze poule was afgelopen vrijdag ineens zonder tegenstanders. Meijer stond nog als enige tot 78 kg ingeschreven dus deed ze mee in de gewichtsklasse tot 100 kg.
Maar kijken hoe het dan liep.

Na zware maar leuke wedstrijden won Meijer van een Duitse een Zweed die de 100+ aan tikten en tegen vroegere rivale Anniek Potse van jv Veendam die binnen 20 seconden met ippon gewonnen werd. Haar meerdere moest ze herkennen aan Hesling van judo top Utrecht. Maar Meijer kon zeer tevreden zijn met haar 46 jarige leeftijd op een 2e plaats.