juni 15, 2024

2015 – 25 september

Clubkampioenschappen 2015

Op vrijdagavond 25 september 2015 hield judovereniging Koizumi weer haar jaarlijkse clubkampioenschappen. In een overvolle zaal in het MFC was het dan ook weer gezellig druk met ouders, grootouders, broers, zussen en andere belangstellenden. Om natuurlijk de verrichtingen van “hun” judoka te komen bewonderen. Waar dit keer bijna 50 judoka’s de strijd met elkaar moesten aan gaan. Stond vanavond één judoka niet op de mat. Onze eigen kersverse wereldkampioen veteranen Natasja Meijer !!! zij wist de dag ervoor in Amsterdam haar titel voor het 2e jaar te behouden. Dus voor haar vanavond tijd om te aanschouwen wat haar pupillen er deze avond onderling van maken.

Uit handen van het bestuur mocht ze natuurlijk felicitaties en een bos bloemen in ontvangst nemen. Maar wat is iedereen trots om van een wereldkampioen les te krijgen. Er waren dan ook verschillende judoka’s die dit lieten merken in de vorm van bloemen en cadeautjes. Voor de nog soms jonge judoka’s natuurlijk een hele eer, dat er ook vanavond zoveel belangstelling is voor hun prestaties.

Er werd dan ook flink gestreden onderling, wat soms best moeilijk is om tegen je vriendje of vriendinnetje te moeten vechten. De leden werden onderverdeeld in 11 poules. Er werd op twee wedstrijdmatten gestreden om de hoogste plaats op het ere podium, voor de scheidsrechters Dhr. Reimink en Mevr.Seinen, twee officiële scheidsrechters van de JBN was het ook deze avond weer een hele klus, mede omdat deze beide scheidsrechters de moeilijke taak hadden om de stijlprijzen voor deze avond toe te kennen aan de judoka met de mooiste worp, Er was een stijlprijs voor de jongens en een voor de meisjes. In de pauze was er voor iedere judoka iets lekkers. Ook voor de toeschouwers werd het mogelijk gemaakt om deze avond met een prijs naar huis te kunnen gaan, wanneer er loten werden gekocht. Er waren dit jaar weer hele mooi prijzen te winnen, die grotendeels door de leden ter beschikking zijn gesteld. Judovereniging Koizumi stelde 2 goed gevulde boodschappen tassen ter beschikking als hoofdprijs.

Na de pauze werd de strijd verder voort gezet. Iedere judoka deed enorm zijn/haar best. Dit leverde soms hele mooie partijen op. Daarna volgde de prijs uitreiking waarbij iedere judoka met een prijs naar huis kon. Verder werden de prijzen voor de best presterende wedstrijdjudoka’s bekend gemaakt. Dit komt tot stand door de wedstrijdpunten van het hele seizoen bij te houden. Kortom weer een hele succesvolle avond voor Judovereniging Koizumi.

Poule 1 Poule 2 Poule 3
1e Erwin Wilting 1e Denise van der Plaat 1e Sanna Kos
2e Yannick Woltinge 2e Sara Schipper 2e Jasmijn Wilting
3e Lucas Schun  3e Melanie Dijkland 3e Jara Snippe
  3e Max Buis 3e Chanoa Benjamins
     
Poule 4 Poule 5 Poule 6
1e Lynn Gerarts 1e Nicky Stenvert 1e Dylan van der Plaat
2e Romona Fidom 2eMaria Mulder 2e Twan Cremer
3e Tirza Bakker 3e Niek Benjamins 3e KianEnsing
3e Luc Mennega 3e Sven Dekker 3e Max van der Woude
3e Yannick van der Hoek    
     
Poule 7 Poule 8 Poule 9
1e Iwan Leegte 1e Roan Bisschop 1e Ellis Lubbers
2e Kelly Zwiers 2e Jurjun Oosting 2e Frank de Waardt
3e Sven Veenstra 3e Nick Stevens 3eJordan Kerkhof
3e Erno Lubbers   3e Merel Jagt
3e Rick Bonhof    
     
Poule 10 Poule 11  
1e Yuka Ensink 1e Geert Kleine  
2e Tijn Reinders 2e Justin à Tellinghusen  
3e Sil Koert 3e Stefan de Waardt  
3e Amara Heijting 3e Mike Lichtendonk   
     

 
De best presterende wedstrijd judoka jongens gingen naar:
1e Sven Dekker
2e Jurjen Oosting
3e Geert Kleine

De best presterende wedstrijd judoka meisjes gingen naar:
1e Nicky Stenvert
2e Anouk Seinen
3e Lynn Gerarts

De stijlprijs jongens ging naar – Dylan van der Plaat

De stijlprijs meisjes ging naar – Lynn Gerarts

Met dank aan alle vrijwilligers. Het was een geslaagd toernooi, op naar het volgende toernooi.

De judovereniging verzorgt wekelijks judolessen in Dalen: woensdag van 17.00 tot 18.15 uur in de sporthal ’t Grootveld te Dalen en vrijdag´s van 16.00 tot 17.00 voor beginners van 5 t/m 11 jaar en van 17.00 tot 18.00 uur voor gevorderden vanaf 12 jaar, in het MFC de Opsteker te Nieuwlande. Om te kijken of judo een sport is voor u of uw kinderen, is het mogelijk twee keer mee te trainen zonder kosten.Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website, www.koizumi.nl