juni 15, 2024

2019 – 5 januari

ANOUK SEINEN JUDO KAMPIOEN BIJ KNIEPERTIES TOERNOOI.

Zaterdag 5 januari werd er door bsv Anbergen Drenthe in Hollandscheveld het 14e jaarlijkse knieperties judo toernooi gehouden. Een leuk toernooi om 2019 te starten.
Bij binnenkomst de traditie dat iedereen een versgebakken kniepertie kreeg.
Judovereniging Koizumi kwam deze dag met 9 judokas.
In het ochtendblok dat om 9u na een leuke warming up van start ging kwam Lynn Geraets uit Erica in aktie tot 40 kg die deze dag in een jongenspoule ingedeeld was. Geraets moest alleen haar meerdere herkennen aan Jay Langerijs van jv Vos maar won nadien al haar andere 3 wedstrijden in een mum van tijd en werd keurig 2e.
Ook Zoë Pater uit Zandpol liet mooie partijen zien en won maar liefs heel snel 4 wedstrijden met vol ippon in de gewichtsklasse tot 35 kg wat ook een jongenspoule was, helaas verdraaide ze haar nek door verkeerd te draaien en klopte af zodat haar tegenstander won maar behaalde een mooie 2e plaats.
Eveneens zat in deze poule Timo van Dalen die zich erg goed verweerde tegen veel hogere kleur banden. Zijn laatste partij werd prachtig gewonnen met een vol punt en werd gedeelde 3e en haalde ook vol trots zijn bokaal op.
In de gewichtsklasse tot 35 kg moest Vera van der Iest uit Dalen hard werken en won daardoor ook 2 mooie wedstrijden. Ook Vera streed deze dag tegen de jongens en behaalde een mooie 2e plaats.
In het latere ochtenblok stond Mark Benjamins weer gretig in de startblokken in de gewichtsklasse tot 48 kg was hij in de gehele poule de betere en won maar liefs 4 wedstrijden op rij. Helaas door miscommunicatie van de scheids verloor hij een wedstrijd waarbij hij met het tegenhouden van een kanteltechniek 1 keer hard op de mat sloeg en de scheids dacht dat hij afsloeg en ippon tot grote verbazing van de omstanders tegen kreeg.. maar Benjamins kon trots met een 2e plaats naar huis.
Ook voor Ellis Lubbers uit Nieuwlande was het de eerste wedstrijd afzien in de gewichtsklasse tot 65 kg. Lubbers was nog niet wakker zo het leek en maakte een fout door afwachtend te judoën waarbij ze verloor. Maar maakte nadien haar wedstrijden weer goed aangezien de dames 2x tegen elkaar moesten en won toen wel beide keren waardoor ze toch nog een mooie 2e plaats mee naar huis nam.
Milan de Boer uit Hollandscheveld was een klasse apart. Hij maakte geweldige partijen tegen allemaal hogere banders. NB als er een prijs was voor de mooiste worp had hij deze zeker binnen gehaald. Met een mooie gedeelde 3e plaats kon hij zeker tevreden naar huis in de gewichtsklasse tot 36kg.
Stijn van der Weide uit geesbrug werd knap 2e in de gewichtsklasse tot 35kg. Van der Weide won maar liefs 4 wedstrijden op rij. Helaas kwam hij door even de verkeerde kant op te draaien op de grond in een houdgreep waar hij niet meer uit kwam maar kon zeker trots naar huis keren met een 2e plaats.
Eveneens uit Geesbrug was Anouk Seinen te goed voor iedereen deze dag. Alhoewel ze eerst nog flink wakker geschud moest worden en achter kwam te staan haar 1e wedstrijd maakte ze het toch nog af met een ippon.
Het ging allemaal niet zo makkelijk maar won al haar 3 wedstrijden met de hoogste score en was deze dag de enige van judovereniging Koizumi die dan ook de hoogste trede mocht beklimmen deze dag.
Jv Koizumi is trots op al deze toppers die stuk voor stuk goed hebben staan knokken.

Foto’s N.Meijer