2018 – 30 mei

Bandexamens Judovereniging Koizumi 2018

Dalen – Sporthal het Grootveld. Buiten heersen tropische temperaturen en in de sporthal is het op deze woensdagmiddag 30 mei ook niet veel frisser. Toch zijn het de judoka’s van Koizumi, die laten zien wat voor discipline ze hebben. In plaats van het verkoelende water op te zoeken, zochten zij juist de judomat op. Onder het toeziend oog van een viertal examinatoren werden de jaarlijkse bandexamens afgenomen. De examinatoren waren Anja Hidding, Niels Breider, Erik Schimmel en Bert Pater. Omdat er in Dalen dit keer ook de vierdaagse wordt gelopen, was het eerst de beurt aan de leden die ook vandaag nog aan de wandel moeten. Zij lieten in het eerst blok zien wat er het afgelopen jaar is bij geleerd aan worpen en technieken. Er was te zien dat er wekelijks goed getraind word. Na een versnapering en wat drinken werden aan de eerst groep judoka’s de behaalde resultaten bekend gemaakt. Er volgde felicitaties en onder luid applaus van de aanwezige toeschouwers ontving ieder zijn of haar diploma uit handen van trainster Natasja Meijer.

Daarop konden een aantal van deze toppers huiswaarts om vervolgens de vierdaagse nog te lopen. In het 2e blok was het de beurt aan de gevorderde judoka’s. Bijna alle leden namen deel op een enkeling na, waaronder de leden met de bruine band die voorlopig geen examen doen. Wanneer een judoka begint heeft deze de witte band tot aan de gele band zitten hier 5 slippen tussen, dat zijn de gele, oranje, groene, blauwe en bruine. De weg naar de oranje band omvat 4 slippen de oranje, groene, blauwe en bruine slip. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af.

De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is. De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet en motivatie. Na deze pittige examens kreeg ook deze groep judoka’s het fel begeerde en verdiende diploma voor een hogere band. Uiteraard ook onder luid applaus.

Hieronder de resultaten op een rij:

Voor de witte band (6e kyu) met Blauwe slip zijn geslaagd; Liam Profijt en Stijn van der Weide.
Voor de gele band (5e kyu) zijn geslaagd; Hidde Baas, Mark Benjamins, Renske Eijsink,
Vera van der Lest, Hadassah Knegt, Iris Moes, Max Soppe en Tygo Soppe.
Voor de oranje band (4e kyu) zijn geslaagd; Dewi Pater, Lieke Dijkhuis
Voor de oranje band (4e kyu) met Blauwe slip; Zoë Pater
Voor de oranje band (4e kyu) met Bruine slip; Lynn Geraets
Voor de groene band (3e kyu) zijn geslaagd: Quinn Pater
Voor de blauwe band (2e kyu) is geslaagd; Rick Bonhof, Geert Kleine, Anouk Seinen
Voor de bruine band (1e kyu) zijn geslaagd; Jordan Kerkhof

De foto`s van alle deelnemers:

Reacties zijn gesloten.