juli 14, 2024

2019 – 22 december

JUDOKAS JUDOVERENIGING KOIZUMI BEHALEN PRIJZEN OP KERSTTOERNOOI HOOGEVEEN

Op het laatste toernooi van het jaar werd het jaarlijkse kerstoernooi te Hoogeveen gehouden. Dit jaar werden wit en geel banders in een aparte zaal gehouden en kregen alle judokas die niet op het podium kwamen toch nog een leuke herdenkings prijs.

Timo van Dalen uit Geesbrug werd knap 2e en won 3 wedstrijden met ippon.
Ook Thijs Bos uit Dalerveen en Laura Doldersum uit Dalen die in dezelfde poule waren ingedeeld hebben goede partijen laten zien. Zo nam Thijs een 3e plaats mee naar huis en Laura die net buiten de prijzen viel een herdenkingsprijs mee.

Ook voor broer Mark Doldersum was het een zware poule indeling. Maar won toch nog knap 2 wedstrijden.
Voor Djealy Doldersum uit Geesbrug was het allemaal nieuw. Hij draaide deze dag zijn 1e wedstrijden helaas zaten de zenuwen erg hoog maar heeft goed terug geknokt.
Stijn v.d. weide uit Geesbrug heeft betere dagen gehad maar deed goed zijn best. Helaas moest hij ook genoegen nemen deze dag met een herdenkings prijs.

Ineke v.d. Geest en Isabella Mager uit Nieuwlande zaten ook bij elkaar in de poule en moesten 2x tegen elkaar. Beiden wonnen van elkaar maar met punt verschil moest v.d. Geest vandaag haar meerdere herkennen aan Mager waarbij Isabella een 2e plaats behaalde en Ineke een 3e plaats.
Mark Benjamins uit Elim heeft ook betere dagen gehad maar verzette zich goed waarbij er een 2e plaats mee terug genomen kon worden.

Kaya Ensink uit Dalen draaide ook mooie partijen en won al snel mooie wedstrijden, maar ook belande Ensink later buiten de prijzen maar nam ook een leuke herdenkings prijs mee.
Ook voor Willem Eijsink uit Dalerveen die mooie partijen heeft geknokt maar door ervaring te kort kwam ook een mooie herdenkings prijs mee nam naar huis.

Ook werden de regionale wedstrijden gehouden voor de wedstrijdjudokas..
Zo werd Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen in de gewichtsklasse tot 57 kg een hele knappe gedeelde 3e prijs mee. Dijkhuis won al haar partijen in de voorronde maar ook in de finale poule knokte Dijkhuis erg goed. Zo werd er een hele mooie overname gemaakt maar kreeg de tegenpartij helaas de score. Maar voor 1e jaar tot 15 jaar kon ze zeer tevreden zijn met een podium plaats.

Ook Renske Eijsink nam een mooie gedeelde 3e plaats mee naar Dalerveen. In een zware jongenspoule mag Eijsink zich een trotse dame voelen om op het podium te mogen staan.
Voor Zoƫ Pater, Lynn Gereats, Ellis Lubbers, Geert Kleine en Vera van der Iest werden er helaas geen prijzen behaald maar gaan we er allemaal weer voor in 2020.

Fijne feestdagen allemaal en sportief 2020.