juni 15, 2024

2013 – 23 maart

Koizumi presteert goed in Beilen (foto`s)

Zaterdag 23 maart 2013 werd het 31e lente toernooi gehouden van judovereniging tachi Beilen.
Er deden van jv Koizumi 5 deelnemers mee, en 4 judoka’s behaalden een prijs.
Zo was er een 1e plaats voor Jurjen Oosting in de gewichtsklasse tot 36 kg.
In een poule met maar liefs 10 judoka’s ging hij weer als een speer naar kwart finale. Deze dag was niemand opgewassen tegen de 8 jarige Oosting en ook in de finale liet hij zien dat hij de betere was.
Een 2e plaats was er voor Jordan Kerkhof in de gewichtsklasse tot 30 kg.
Hij had maar liefs 11 judoka’s in zijn poule.
Kerkhof was deze dag goed op dreef en won vol overmacht 4 wedstrijden waarbij hij doorging naar de kwartfinale. Hier liet hij zich door 1 jongen verassen en kwam daarbij in een houdgreep. Nadien na nog 2 gewonnen wedstrijden werd hij knap 2e.
Ook voor Justin รก Tellinghusen was er een zilveren plak.
Tellinghusen die in de gewichtsklasse tot 24 kg judoode liet zich in de eerste partij verassen op de grond waarbij hij ongelukkig in een houdgreep kwam, hij herstelde zich nadien erg snel en won de volgende partijen met vol punt. Ook een mooie 2e plaats dus voor Tellinghusen deze dag.
Sven Veenstra werd deze dag ook beloond met een bronzen plak. Hij was in de gewichtsklasse tot 44 kg erg goed op dreef. Met 3 gewonnen wedstrijden kwam hij in de kwart-finale waar het er hard aan toe ging. Helaas verloor hij deze pot, maar kon blij zijn met zijn 3e prijs.
Voor iwan Leegte uit Klazienaveen was het erg jammer dat hij net niet de kwart finale haalde, hij kwam net 1 gewonnen wedstrijd tekort om door te mogen gaan, maar won nog wel mooi 3 wedstrijden in de gewichtsklasse tot 42 kg.
Koizumi kon deze dag weer tevreden zijn.