2023 – 16 december

THIJS BOS WEER KAMPIOEN

Zaterdag 16 december werd er weer in Hoogeveen het jaarlijkse judo kersttoernooi gehouden. De prijzen werden dan ook door de kerstman uitgereikt.

Judovereniging Koizumi deze dag ook aanwezig met een aantal judoka waaronder Tijs Bos uit Dalen die oppermachtig kampioen werd in de gewichtsklasse + 66 kg. Hij won 2 wedstrijden dan ook binnen 10 seconden, zijn laatste wedstrijd gaf hem iets meer weerstand maar kon het niet waarmaken dus stond Thijs Bos wederom op de hoogste trede.

Ook Boaz Schonewille stond wederom weer mooie partijen te draaien in de gewichtsklasse tot 48 kg. Schonewille afkomstig uit Noordscheschut won 3 wedstrijden wat hem een mooie 3e plaats opleverde.

Mark Benjamins uit Elim zat in een grote poule van 9 judoka’s tot 81 kg en moest zich daarom plaatsen bij de beste 2 van de poule om door te mogen gaan naar de finale poule wat hij dus ook knap deed en hem een mooie 3e plaats opleverde.

Voor Daan Benjamins uit Elim en Sepp v.d.Poll uit Dalerpeel die in dezelfde gewichtsklasse zaten tot 52 kg leverde de strijd tussen beide een mooie wedstrijd op waarbij Benjamins zijn meerdere moest herkennen aan v.d.Poll.  Waarbij beide jongens na nog 4 gespeelde wedstrijden allebei 2 gewonnen wedstrijden hadden waarbij Benjamins meer punten had en daarbij een mooie 3e plaats kon ophalen en v.d.Poll helaas net buiten de prijzen viel.

Ook was er voor de wit/geel banders een toernooi waarbij Tijs Heerkes uit Dalen knap van start ging en ook binnen 10 seconden met ippon won. Heerkes liet zich een paar keer verrassen maar herpakte zich goed wat hem toch een mooie 3 plaats opleverde in de gewichtsklasse tot 46 kg.