juli 14, 2024

2010 – 30 januari

Deelnemers Koizumi allemaal in de prijzen
 
In Slagharen werd afgelopen zaterdag het 12e Noord-Oost judotoernooi waarbij  zo.n 600 judoka’s aan deelnamen. De vijf deelnemers van jv koizumi vielen allemaal in de prijzen.
 
Tom Veldhuis moest s’morgens het spits afbijten en kwam zonder moeite in de kwart finale, Met een paar tegenslagen knokte veldhuis zich naar de prijzen en behaalde een mooie 3e plaats  in de gew.klasse tot 42kg.
Ook Kelly Zwiers kwam zeer goed in aktie, haar eerste partij ging gelijk op en Zwiers leek bijna te scoren, maar bij beslissing bleek haar tegenstander gewonnen te hebben volgens de arbitrage. De volgende partijen tot aan de halve finale won Zwiers met vol punt.
In de halve finale liet ze zich verassen door een tilworp, maar werd toch nog verdiend 3e in de gew-klasse tot 36 kg.

 
Michelle Benjamins en Demi Schonewille waren vandaag elkaars tegenpolen, Demi die net weer terugkomt op de judomat begon haar eerste partij zeer goed en won daarbij vrij makkelijk met vol punt. Haar tweede tegenstander had iets meer wedstrijdervaring en Demi verloor deze partij met zeer goede inzet.

 
Michelle Benjamins bereidde zich voor op volgende week het NK -20 jaar dat in Nijmegen zou worden gehouden. Benjamins won in de voorrondes zonder enige  problemen en ging naar de halve finale. Demi en Michelle die elkaar goed kennen moesten in de halve finale tegen elkaar, waarbij het leek dat Schonewille zelf uit balans kwam te staan en onderuit gleed, waarbij Benjamins door armaktie met Ippon won.
Michelle kampioen in de gew-klasse tot 48 kg en Demi een mooie 3e plek.
Leroy Likkel kwam in aktie tot 42 kg, de net beginnende judoka kwam met volle inzet op de mat. Met een reeks goed draaiende partijen kon Likkel trots naar huis met een 3e plaats.