2012 – 29 februari

JUDO-middag groot succes

29 februari 2012

Een groot aantal kinderen uit Nieuwlande gaf afgelopen woensdagmiddag gehoor aan de uitnodiging van Judo vereniging Koizumi bijna 40 kinderen waren deze middag aanwezig in de gymzaal waar de judomatten al klaar lagen. Als eerste werden ouders en kinderen natuurlijk bedankt voor de stemmen die ze kregen met de smederij verkiezing voor een geijkte weegschaal ….. en dat die weegschaal hard nodig is bewezen de judoka’s van Koizumi ook afgelopen weekend weer tijdens de Noordelijk Kampioenschappen in Klazienaveen.

Bij de jeugd -12 werd Ellis Lubbers Noordelijk kampioen in de gewichtsklassen -32 kilo, Sven Veenstra wist in de gewichtsklasse -34 kilo een bronzenplak te bemachtigen.Bij de -15 wist Kelly Zwiers zich naar de derde plaats te knokken met daaraan vast een deelname voor het NK in Eindhoven op 10 maart a.s. En natuurlijk ze ontvingen alle drie een daverend applaus van de Nieuwlandse jeugd.

Hierna werden er wat basisregels aan de jeugd uitgelegd. Door de vaste trainster van Koizumi, Natasja Meijer, zelf ook top judoka. Net als in een echte training begonnen ze met een warming up en daarna werd er geoefend. Eerst een worp waarbij je beide op de grond zit en probeert elkaar op de rug te gooien. Daarna kwamen er nog andere technieken aanbod. Er kwamen ook wat “vreemde” termen langs zoals mattè, wat stoppen betekent en hajime wat beginnen betekent.

In de pauze was er voor iedereen wat te drinken. Daarna ging de jeugd enthousiast door met wat ze al geleerd hadden, en dat ze talent hadden was al snel te zien er waren verschillende kinderen die al een mooie worp voor konden doen.Tijdens het oefenen in tweetallen werden ze bijgestaan door een aantal aanwezige judoleden.Om zo de techniek goed onder de knie te krijgen en op de juiste manier te vallen en af te kloppen op de mat.En natuurlijk ging de jeugd hierna onderling nog een partijtje judoën.Wat een aantal prachtige partijen opleverde.

Toen iedereen zo langzamerhand moe begon te worden gaven de judoleden nog een korte demonstratie van worpen voor de gevorderde judoka’s. Ook liet Natasja zelf samen met Michelle Benjamins nog een aantal spectaculaire worpen zien, waar sommigen behoorlijk van onder de indruk waren. Al met al een leerzame, gezellige en sportieve middag. En bij het verlaten van de gymzaal werd iedereen nog getrakteerd op iets lekkers, want na zoveel inspanning was dat wel verdiend. Tijdens deze middag zijn er een aantal foto’s gemaakt die men hier onder kan bekijken:

Reacties zijn gesloten.