2017 – 4 februari

Goed voor Geraerts en vd Plaat in Slagharen

Zaterdag 4 februari 2017 werd er in Slagharen en Noord – oost judotoernooi gehouden met meer dan 600 deelnemers nam J.V. Koizumi vele prijzen mee naar huis.

In de gewichtsklasse tot 36 kg werd Lynn Geraets wederom kampioen in haar gewichtsklasse en won alles met ippon. In deze gewichtsklasse zat ook club genoot Chanoa Benjamins die ook mooi judo liet zien maar in de houdgreep kwam bij Geraets. Maar maakte nadien nog mooie punten waardoor ze op de 2e plaats eindigde.
Ook voor Denise v/d Plaat was het een succesvolle dag. v/d Plaat won al haar partijen met ippon in de gewichtsklasse tot 56 kg waar ze het opnemen moest tegen allemaal jongens die ze achter haar liet en daardoor de hoogste trede mocht beklimmen.
Broer Dylan v/d Plaat ging ook goed van start en won al zijn partijen tot aan de finale waar hij zijn meerdere moest herkennen deze dag aan Alex Wacker van J.V. Vos maar nam een mooie 2e plaats mee naar huis.
Geert Kleine had deze dag een flinke poule en moest eerst winnaar in zijn poule worden om door te kunnen gaan naar de finale wat ook zonder problemen lukte. In de finale kwam Kleine zijn rivale weer tegen wat altijd een nek aan nek race is. Helaas moest hij deze dag zijn meerdere herkennen aan de Assenaar maar kon zeer tevreden zijn met zijn 2e plaats.
Ook voor Anouk Seinen was het een goede dag. Seinen die in de gewichtsklasse tot 41 zat moest het ook opnemen tegen vroeger lid Nicky. De dames kenden elkaar dus goed van vroeger maar Seinen liet gelijk zien dat ze er stond en won met vol ippon. Ook won ze nadien nog meer wedstrijden. Helaas verloor ze nadien een wedstrijd maar kon zeer tevreden naar huis met zilver.
Voor Sven Veenstra was er ook weer prijs. Veenstra die voor het eerst in de leeftijdsklasse tot 18 zit nam nog een mooie 3e plaats mee naar huis in de gewichtsklasse tot 73 kg

Ook Ellis Lubbers nam een gedeelde 3e plaats mee naar huis in haar nieuwe gewichtsklasse tot 52 kg wat weer wennen is.