juli 14, 2024

2013 – 4 december

Zwarte Pieten trainen bij judovereniging Koizumi

Woensdag 4 december 2013 hadden ze bij Koizumi wel twee hele bijzondere leerling judoka’s

Via een brief liet Sinterklaas weten dat de 2 pieten die vorig jaar hadden getraind zo goed in conditie waren dat hij heeft besloten dit jaar nogmaals twee nieuwe pieten naar de training te sturen. Zo hoopt Sinterklaas binnen enkele jaren een sterk conditioneel pieten team te realiseren. En dat allemaal dankzij de training bij Koizumi.

Ook dit keer waren deze pieten een half uur “te laat” want de training begint in Dalen om 17.00 en niet om 17.30 maar goed .. eenmaal aanwezig schrokken deze pieten wel van het enthousiasme en alle technieken die de judoka’s aan ze lieten zien. Dus werd er besloten om maar rustig te beginnen met natuurlijk eerst hun gymschoenen uit te doen.Want ja op de judomat mag je nu eenmaal niet met schoenen komen.

Dit vonden ze al een beetje lastig maar eenmaal gelukt gingen ze samen met de judoka’s aan de slag met de judorol, en och wat vonden deze pieten dat al moeilijk. Met het trainen van de buikspieren ging het al wat beter. De conditie was niet zo best maar ze waren wel goed aan het opletten en ze hadden ook goed geluisterd want ze waren op de hoogte van judoka’s die afgelopen zaterdag in de prijzen waren gevallen,

Om de pieten te laten zien dat ze niet zo bang hoefden te zijn werd er besloten op de kinderen tegen hun eigen ouders te laten judoën in een grond gevecht. Dit was natuurlijk geweldig. En natuurlijk wonnen de kinderen allemaal van hun vader of moeder.Daarna werd er nog een judospel gedaan en ook de roei bewegingen kwamen aan bod want wanneer pieten met en boot uit Spanje komen moeten zeker deze spieren allemaal getraind worden. Toen de Pieten eindelijk helemaal afgemat waren, deelde ze nog wat pepernoten uit en alle judoka’s kregen een zakje lekkers mee naar huis.

En zo gingen ook deze pieten weer moe maar voldaan richting Sinterklaas om te vertellen en te laten zien wat ze bij Koizumi allemaal hebben geleerd.

Wij van Judovereniging Koizumi bedanken dan ook de beide pieten voor hun gezelligheid en lekkere bijdrage aan deze training.