2018 – 13 januari

LIEKE DIJKHUIS KAMPIOEN IN DEDEMSVAART

Afgelopen zaterdag 13 januari werd het jaarlijkse judo wintertoernooi gehouden in Dedemsvaart.
Lieke Dijkhuis werd met het opstaptoernooi kampioen. Dijkhuis zat in een grote poule met allemaal jongens die ze allemaal achter zich liet dus met een mooie 1e plaats terug naar Hoogeveen kon.
Ook werden er deze dag het regionale toernooi gehouden voor de wedstrijd judoka’s.

Voor Ellis Lubbers uit Nieuwlande was het een zeer geslaagd toernooi na haar nare polsblessure van lange tijd kon ze deze dag genieten van haar gewonnen wedstrijden en behaalde een mooie 2e plaats.

Voor Anouk Seinen is het een begin van een nieuw seizoen in de leeftijdsklasse tot 15 jaar. De 11 jarige Seinen trok zich van het leeftijdsverschil niets aan en liet verbazingwekkende wedstrijden zien. Haar 1e wedstrijd ging gelijk opwaarts en belandde in golden score na 3 min. Helaas verloor ze op straffen wat in de -15 jaar snel gegeven word dus wennen is. Seinen won nadien nog 2 goede wedstrijden en kon tevreden met een 2e plaats naar Geesbrug keren.

Voor Geert Kleine was het ook zijn 1e wedstrijd in de -15 jaar. Kleine won al zijn partijen in de voorrondes en ging zonder problemen naar de kwartfinale waar het op een of andere manier niet meer lukte maar ging toch nog met een gedeelde 3e plaats en weer met wat meer ervaring naar Dalerpeel.