2022 – 29 oktober

SEPP VD POLL EN KOEN WILTING KAMPIOEN IN BORGER.

Afgelopen zaterdag 29okt werd er in Borger het 45e Judo hunebedtoernooi gehouden.
Met maar liefst 400 deelnemende judoka’s die het tegen elkaar op namen.

Zo werd Koen Wilting uit Dalen van judovereniging Koizumi kampioen in de gewichtsklasse tot 45 kg op het opstaptoernooi . Met een poule van maar liefst 8 judoka’s die de strijd met elkaar aan ging waaronder ook clubgenoten Tim Zuidema uit Nieuwlande en Daan Benjamins uit Elim die ook in deze poule zaten. Het waren spannende gespeelde wedstrijden waarbij Tim Zuidema een 3e plaats mee nam naar huis en Daan Benjamins een 4e plaats.

Ook voor Sepp van der Poll uit Dalerpeel was het weer een dag met goud. van der Poll won al zijn wedstrijden en beklom de hoogste trede in de gewichtsklasse tot 48 kg.
In de gewichtsklasse tot 61 kg kwam Thijs Bos uit Dalen ook in actie . Bos was erg goed bezig en won maar liefst 4 wedstrijden met Ippon, helaas was 1 wedstrijd waar hij zijn meerdere moest herkennen maar tevreden naar huis kon met een mooie 2e plaats.

Ook Mark Benjamins uit Elim werd 3e in de gewichtsklasse tot 73 kg.

Voor Renske Eijsink uit Dalerveen was er tot 15 jaar geen poule en werd er daarom besloten om in de tot 18 jaar mee te doen tot 75 kg op een voorbereiding voor 5 november Nederlandse kampioenschappen tot 15 jaar wat in Hoogeveen gaat plaatsvinden. Eisink nam na een paar pittige partijen een 3e plaats mee naar huis

Helaas was Tijs Heerkens ziek en kon niet deelnemen.

 

 

Reacties zijn gesloten.