juli 14, 2024

2016 – 13 februari

Michelle Benjamins 2e van Nederland

Vandaag 13 februari 2016 vonden de Nederlandse kampioenschappen judo onder 21 jaar plaats in de Jan Massinkhal in Nijmegen.
Michelle Benjamins uit Nieuwlande kwam uit in de gewichtsklasse tot 63 kg.

Benjamins had deze dag een poule van maar liefs 26 judoka’s .
Binnen 1 minuut liet ze gelijk zien dat ze te sterk was door met ippon te scoren tegen v.d. Berg uit Oost-Ned. Ook tegen v.d. Burgh uit Noord-Holland kwam Benjamins niet in gevaar door te winnen met houdgreep. Haar 3e tegenstander van Dooren uit Zuid-Ned. moest het tegen begeven door een goed uitgevoerde arm klem.

In de halve finale was Benjamins ook te sterk tegen Zegers uit Zuid-Ned. door ook met doorzettingsvermogen aan het eind te winnen met Ippon. Benjamins stond scherp voor de finale partij tegen rivale Sanne Vermeer . Ook Vermeer was natuurlijk gebrand op deze wedstrijd omdat Vermeer op het meetmoment Espoir te Eindhoven 4 weken geleden nog verloren had tegen Benjamins.

Vermeer maakte een kleine score waarbij ze tactisch speelde en Benjamins alles op alles moest zetten. Helaas kon Benjamins dit niet meer inhalen maar Benjamins zeer tevreden kan zijn na vele blessures en ongemakken van het afgelopen jaar. Kans op EK komt zeer dichtbij dit jaar.