2013 – 16 maart

Michelle Benjamins geplaatst voor NK Judo –18
Zaterdag 16 maart 2013 werd er voor het eerst dit jaar de Noord Nederlandse kampioenschappen judo gehouden tot 18 jaar te Marum.
De 17 jarige Michelle Benjamins uit Nieuwlande die als favoriet geplaatst stond deze dag tot 57kg moest haar eerste partij tegen Nanda Bras van Dijkman sport.
Deze partij had niet weggegeven moeten worden, maar met de nieuwe judoregels was het tegen Bras afzien, er werden deze dag snel vele straffen gegeven.
Met 2 straffen voor beide judoka’s leek het golden score te worden, maar met nog een halve minuut te gaan kreeg Benjamins wederom een straf en verloor deze parij.
Compleet verrast was dit dus een grote domper voor Benjamins die zich nu volledig moest richten in de hoop dat Bras de finale moest winnen.
Want zou Bras niet winnen in de finale was er geen kans op een plaats voor het NK wat 6 April in Angelslo gehouden word. Want alle wedstrijden in de voorronde werden meegenomen en zou Benjamins automatisch 3e zijn.
Na een zeer spannende finale waar Bras wazari achter stond werd het al erg zenuwen op de tribune.. Maar het tij keerde doordat Bras zo ineens vol punt maakte tegen Sanne Vermeer van sportschool Poelstra.
Dus kans voor die 2e plaats moest met beide handen aangepakt worden..
En Benjamins ging ervoor.Eerst moest Benjamins nog tegen Vera Oosterhuis, maar deze partij werd niet gedraaid doordat Oosterhuis in de voorgaande partij een blessure opgelopen heeft.
Ook moest Benjamins eerst nog winnen van Davita Romers van judo A zeven.
Wat benjamins ook deed om met houdgreep te winnen.
Voor de 2e plek moest Benjamins winnen van Sanne Vermeer Een zeer spannende wedstrijd werd beloond door met wazari voor te komen staan.. Maar met nog 2 lange minuten te gaan was het nog een lange weg. Benjamins die nu met de nieuwe judoregels ook buiten de mat doorgegaan mag worden maakte ze een geweldige armklem waarbij Vermeer van sportschool Poelstra af moest kloppen. Dus met bloed zweet en tranen een geweldige 2 plaats en 6 april dus het NK te Angelslo.

`13-03-16 districts kampioenschappen Michelle Benjamins

Reacties zijn gesloten.