2016 – 27 februari

27 februari 2016 – Tweede Exloërmond / Erica

De 6-jarige Judoka Lynn Geraerts uit Erica heeft zaterdag bij judowedstrijden in Tweede Exloërmond goud gepakt.
De poules waren dit jaar zwaar ingedeeld. Zo zat Nicky Stenvert tot 37kg bij blauw en groen banders in de poule waar ze zich kranig verweerde en zelfs op het podium de derde plaats pakte. Ook voor Maria Mulder was het deze dag weer prijs. Kok die in de gewichtsklasse tot 27 kg zat won nog mooie partijen en ook in de prijzen viel. Kok kon ook zeer tevreden zijn met haar 3e plaats.
Tot 36 kg ging Sven Dekker heel goed van start en won maar liefs 5 wedstrijden met ippon. Alleen de finale wedstrijd moest hij zijn meerdere herkennen. Maar met een prachtige 2e plaats kon Dekker tevreden naar Nieuwlande terug.
Lynn Geraerts uit Erica won ook deze dag weer binnen no-time al haar wedstrijden. De 6-jarige talentvolle judoka van judovereniging Koizumi mocht wederom op de hoogste tree staan op het podium en zich trotse kampioen noemen.