juli 14, 2024

2024 – 6 januari

Judovereniging Koizumi GOEDE START VAN 2024 OP 16E KNIEPERTIES TOERNOOI.

 
6 Januari werd er in Hollandscheveld het 16e knieperties judotoernooi gehouden.
Bij binnenkomst werden er vele knieperties uitgedeeld.
 
In het 1e blok van 9uur kwamen de beide  Broers Boaz Schonewille en Lorenzo Wolters uit Noordscheschut in actie.
Schonewille liet wederom deze dag zien dat hij oppermachtig al zijn 3 wedstrijden met vol ippon won en de 1e plaats mee nam.
Ook  zijn jongere broertje Lorenzo begon sterk en won zijn 1e partij, door een nare landing op zijn knie van de 2e partij kwam Wolters achter maar door zijn 3e wedstrijd nogmaals te winnen werd hij toch knap kampioen met meer behaalde punten dus mocht ook Wolters de hoogste trede beklimmen.
 
Het 2e blok was het vol Koizumi Judoka’s. Zo zaten een aantal Judoka’s bij elkaar in en werd het een onderlinge wedstrijd. Geert Kleine uit Dalerpeel stond na 8 jaar niet gejudood te hebben ook weer op de mat en liet toch wel zien dat hij oppermachtig was in deze poule en behaalde daarom ook een mooie 1e plaats.
 
In dezelfde poule zaten Stijn van der Weide uit Oosterhesselen en Mark Benjamins uit Elim,
De wedstrijd tussen deze beide heren liep uit op een golden score, met meer dan 6 minuten judo moest helaas met straffen van der Weide zijn meerdere herkennen  aan Benjamins maar beide heren behaalden een mooie 3e plaats.
 
Zo ook voor Daan Benjamins uit Elim en Dustin Kroezen uit Coevorden die weer in dezelfde poule zaten waren weer aan elkaar gewaagd. Ook dit liep uit op een golden score waarbij Benjamins de winst naar zich toe trok.
Ook voor beide mannen een mooie 3e plaats.
 
Thijs Bos uit Dalen maakte korte metten met zijn tegenstanders en won ook al zijn  4wedstrijden dan ook binnen een aantal seconden dus kon hij wederom de hoogste trede beklimmen.
In deze poule zat ook Joost Tapken van judovereniging Vos die als gastjudoka mee deed met judovereniging Koizumi. Tapken nog beginnend op de judomat weerde zich goed en werd nog mooi 3e.
 
Ineke van de Geest uit Nieuwlande kwam ook deze dag in actie. van de Geest ging gelijk goed van start en won zo dan ook haar 1e wedstrijd, helaas met wat andere regels dan gewend kon vd Geest niet vrijuit judo├źn waarbij de tegenstander voor kwam te staan. Maar na zoveel jaar weer een wedstrijd mee te draaien werd het toch een mooie 2e plaats vandaag.
 

Weer een geslaagde dag voor de toppers van judovereniging Koizumi.