2018 – 27 december

27 December werd in Hardenberg het jaarlijkse avond oliebollen toernooi gehouden in sporthal de kamp.
Iedereen kreeg bij binnenkomst een heerlijke oliebol vandaar de naam oliebollen toernooi.
Er deden in de omgeving 7 clubs/ verenigingen mee.

Net zoals vorig jaar deed judovereniging Koizumi Ook weer mee en viel iedereen weer in de prijzen.
Mark Benjamins uit Elim mocht zich deze avond ook kampioen noemen en had al zijn 4 wedstrijden gewonnen. 2 partijen ervan werd door meer aanvallen terecht gewonnen op beslissing en kon Benjamins de hoogste trede beklimmen.

Ook voor Ramon Pater uit Nieuwlande was het een pittige avond. Pater die +66 kg was ingedeeld moest flink knokken om zijn partijen binnen te halen. Na heel wat zweten wist hij al zijn 3 wedstrijden te winnen en kon hij zeer tevreden zijn met een 1e plaats.

Voor Stijn vd Weide werd er een mooie 2e plaats behaald. Vd Weide wist zijn eerste 4 wedstrijden met ippon te winnen maar moest helaas zijn laatste wedstrijd de betere herkennen aan zijn tegenstander die wat meer wedstrijd ervaring had. Maar mocht met een mooie 2e plaats terug naar Geesbrug.

Milan de Boer uit Hollandscheveld ging gelijk heel goed van start door een schitterende ippon te scoren binnen een paar seconden, ook zijn tweede wedstrijd ging net zo mooi en won ook deze met een schitterend punt. Helaas werd zijn laatste wedstrijd door even onoplettend met ippon door de tegenstander gescoord maar kon de Boer dit jaar goed afsluiten met een 2e plaats.

Voor Anouk Seinen uit Geesbrug werd er ook goed geknokt. Seinen die in een jongenspoule was ingedeeld verloor nipt op trainingsmaatje Joran de Boer met scheidsrechter beslissing.
Haar 2e wedstrijd werd super gewonnen met ippon. De 3e wedstrijd was Seinen de betere door meer aanvallend judo alleen zag de scheidsrechter dit als enige anders en nam Seinen een 3e plaats mee naar huis.

Dit was ook het geval voor Ellis Lubbers uit Nieuwlande. Ze bleef met 1 dame over in een poule die zo gewonnen was met ippon maar werd later bij een jongenspoule ingedeeld om meer wedstrijden mogen te maken. Lubbers won ook in de voorronde van 1 van die jongens waar op gelijk behaalde punten nogmaals tegen elkaar gestreden moest worden. Helaas liet Lubbers zich toen verassen waarbij ze deze wedstrijd nu verloor. Maar nam toch een mooie 3e plaats mee naar huis.

Foto`s gemaakt door N.Meijer

Reacties zijn gesloten.