juni 15, 2024

2014 – 24 mei

Koizumi succesvol in Muntendam

24 mei 2014 werd er in Muntendam een zwaar bezet judotoernooi gehouden. Een bus met vele Duitse judoka s waren er ook deze dag.

Ellis Lubbers uit Nieuwlande presteerde weer goed deze dag en won 3 wedstrijden op rij. Lubbers die in de- 15 zit dacht haar 1e prijs al binnen te hebben want stond een wazari voor, wat je niet meer uit handen mag geven, Maar helaas gebeurde dit en moest Lubbers genoegen nemen met haar 2e plaats wat ook een mooie prestatie is.
Ook voor Justin à Tellinghusen uit Nieuwlande begonnen de wedstrijden goed. Tellinghusen die 2 wedstrijden op rij won van Duitse judoka s die bekend staan om het overnemen won hij hier van met gelijk een goed voorbereide tai otoshi en won binnenkort 5 sec zijn wedstrijden.
Ook van een judoka van Muntendam zelf werd binnen 5 sec. gewonnen.
De finale partij tegen de Duitse Lee die even wat meer wedstrijdervaring had dan Tellinghusen was een mooie pot, maar de Duitse Lee nam Tellinghusen op het juiste moment over en zo moest Tellinghusen het met een mooie 2e plaats doen.
Voor Sven Slomp uit Dalen was dit de eerste kennismaking met de wedstrijdmat.
Slomp die gelijk sterk begon wist 6 wedstrijden naar zich toe te trekken met vette winst.
Alleen in de finale kwam hij achter te staan dat hij niet meer recht kon trekken, maar een hele knappe prestatie voor Slomp deze dag met een 2e plaats.
Jurjen Oosting uit Zwinderen werd deze dag spijtig zwaarder ingedeeld. Maar begon krachtig in de gewichtsklasse waar ieder 8 kg zwaarder was, en won zijn 1e partij met vol punt door een overname te maken.
Helaas moest hij de andere 2 wedstrijden uit handen geven.Oosting kwam vreemd terecht op de grond en hoorde in het ziekenhuis dat zijn bovenarm gebroken was. Spijtig voor Oosting en verplichte rust naar een goed herstel, maar wel een 3e plaats binnen gehaald.