juni 15, 2024

2012 – 30 november

Training met judoka Pieten (foto`s)

Bijzondere training judovereniging Koizumi.
Vrijdag 30 november hadden ze bij Koizumi wel twee hele bijzondere leerling judoka’s
Via een brief liet Sinterklaas weten niet blij te zijn dat de training in Dalen precies op pakjesavond zou vallen, dus was Sint van mening dat deze training dan ook niet door kon gaan, maar…. Omdat hij had vernomen dat ze altijd zo fanatiek en enthousiast trainen vond Sinterklaas het wel tijd worden dat ook een aantal van zijn pieten wat conditie zouden krijgen. Dus besloot hij twee pieten naar de training op vrijdag in Nieuwlande te sturen….
Allereerst waren deze pieten een half uur “te laat” want de training begint om 16.00 en niet om 16.30 maar goed , eenmaal aanwezig schrokken deze pieten wel van het enthousiasme en alle technieken die de judoka’s aan ze lieten zien. Dus werd er besloten om maar rustig te beginnen met het aan leren van een judorol, en och wat vonden deze pieten dat al moeilijk. Met het trainen van de buikspieren ging het al wat beter. De conditie was niet zo best maar ze waren wel goed in het uitdelen van pepernoten. Ook kreeg iedere judoka een zakje lekkers mee naar huis.
Tijdens het tweede uur voor de oudere en gevorderde judoka’s moesten deze pieten zwaar aan de bak. Ze moesten kikkersprongen maken om de beenspieren te trainen dus het klimmen over de daken gaat ze straks vast goed af. Ook werd er nog een spieroefening gedaan met roei bewegingen. Dat moet bekend zijn voor pieten die met een boot uit Spanje komen, dacht de trainster.
Na een uur volop te hebben meegetraind en ook hier van allerlei lekkers te hebben uitgedeeld gingen de pieten dan ook moe maar voldaan weer richting sinterklaas om te vertellen en te laten zien wat ze bij Koizumi allemaal hebben geleerd.
Wij van Judovereniging Koizumi bedanken dan ook de beide pieten voor hun gezelligheid en lekkere bijdrage aan deze training.