2018 – 28 september

Judovereniging Koizumi 40 jaar, feestelijk kampioenschap!

De Clubkampioenschappen, een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste vrijdag van september had dit jaar wel een heel bijzonder feestelijk tintje. Met een openings woord van een van de bestuursleden werd al snel duidelijk dat Koizumi dat werd opgericht in 1978 nog steeds een kleine maar actieve vereniging is. Die wekelijk in Dalen en Nieuwlande nog steeds judolessen weet te verzorgen.

Er ging een woord van dank uit naar JV Vos uit Klazinaveen waarmee al vele jaren een goede en vriendschappelijke judorelatie bestaat en de vereningen elkaar helpen waar ze kunnen.Ook werd de kans niet onbenut gelaten om Dhr. Koop Meijer samen met zijn vrouw in het zonnetje te zetten voor zijn jaren lange inzet voor de vereniging, want vanaf de oprichting was hij betrokken. Hij kreeg een attentie een jubileumspeld en zijn vrouw ontving een bos bloemen. De inmiddels 76 jarige Meijer is nog steeds zeer actief, als trotse vader van 3-voudig Wereld Kampioen Natasja Meijer is hij nog iedere week nauw betrokken bij de judosport en gaat nog elke wedstrijd mee als Coach.

Na deze verrassing begonnen ze met de geplande wedstrijden in een goed gevulde zaal met toeschouwers. Op 2 wedstrijd matten, met 2 officiële scheidsrechters van de JBN, Dhr R.Roovers en de W.Reimink. Waren er wedstrijden in 6 verschillende poules en werd er gestreden om de hoogste plaats op het ere podium. Wat resulteerde in de volgende uitslag :

Poule 1
1e Ellis Lubbers
2e Frank de Waardt
3e Floor Maats
3e Jordan Kerkhof

Poule 2
1e Geert Kleine
2e Joran de Boer
3e Anouk Seinen

Poule 3
1e Sven Veenstra
2e Erno Lubbers
3e Jurjen Oosting
3e Rick Bonhof

Poule 4
1e Renske Eijsing
2e Lynn Geraets
3e Mark Benjamins

Poule 5
1e Zoë Pater
2e Dewi Pater
3e Stijn v/d Weide
3e Hadassah Knegt

Poule 6
1e Milan de Boer
2e Vera v/d Lest
3e Liam Profijt

De Stijlprijs van deze avond werd gewonnen door:
Jongens Milan de Boer
Meisjes Lynn Geraets

De prijzen voor de wedstrijd prestatie seizoen 2017/18 waren als volgt:
Bij de jongens 1e prijs – Geert Kleine 2e – Mark Benjamins 3e –Stijn v/d Weide
Bij de meisjes ging deze naar : 1e prijs –Lieke Dijkhuis 2e – Ellis Lubbers 3e – Lynn Geraets

Na het kampioenschap waren er prijzen voor iedereen te winnen, er waren prachtige prijzen beschikbaar gesteld voor de verloting door judoka’s, bestuur en enkele sponsors.

Hierna was er voor genodigden, leden en hun familieleden een gezellig samen zijn ,onder het genot van een hapje en een drankje. Waar ook Dhr. J Vos nog een paar lovende woorden had voor zo’n kleine vereniging waar toch heel veel talent vandaan komt. Al met al noemde hij het een knappe prestatie om na 40 jaar nog steeds een zelfstandige vereniging te zijn. Ook werden er nog een aantal oude foto’s van activiteiten,en bijzondere momenten van de club via een presentatie aan de aanwezigen getoond.

Aan het einde van de avond keerde iedereen tevreden huiswaarts maar niet na dat de judoka’s van het bestuur een mooi aandenken ontvingen. Het bestuur blikt dan ook met volle tevredenheid terug op deze bijzonder clubkampioenschappen.

Reacties zijn gesloten.