juni 15, 2024

2011 – 25 mei

Bandexamens 25 mei 2011

Ook dit jaar nam Judovereniging Koizumi, Nieuwlande/Dalen weer de jaarlijkse band-en slipexamens af in de sporthal in Dalen.En wel op woensdag 25-5-2011 hieraan namen dit keer 30 judoka’s deel.

De examens werden afgenomen door Natasja Meijer de vaste trainster van deze groep enthousiaste judoka’s, voor de examens werd ze hierbij geassisteerd door Nadieh Grooten, Nick Grooten en Michelle Benjamins.

Tevens werd Michelle Benjamins nog verast door Wethouder Geert Roeles van de Gemeente Coevorden.Hij sprak een aantal lovende woorden voor de prachtige prestatie van de uit de gemeente Hoogeveen afkomstige Michelle, maar die al meer dan 10 jaar traint bij Judo vereniging Koizumi Nieuwlande/Dalen en onlangs dus Nederlands kampioen werd. Dat bleef bij de gemeente Coevorden niet onopgemerkt, Michelle werd daarom dan ook goed in de bloemen gezet.

Ook voor Trainster Natasja Meijer waren er complimenten, die vele uren training stopt in haar pupillen om ze vervolgens tot zulke prachtige resultaten te zien groeien.Geert Roeles sprak ook de jeugd nog even toe, dat ze trots mochten zijn dat zo’n relatief kleine judovereniging zo’n groot talent in hun midden heeft. En dat het vooral goed is om samen te sporten.

Na het vertrek van de wethouder ging het tweede gedeelte van de bandexamens van start, Iedereen is dit jaar weer geslaagd voor een band of een slip. De weg van de witte band naar de gele band bevat 5 slippen te weten de gele, oranje, groene, blauwe en bruine slip. De weg naar de oranje band omvat 4 slippen de oranje, groene, blauwe en bruine slip. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af. De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is.

De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet, motivatie e.d. De examens moeten een positieve uitstraling hebben naar de judoka. Sommige judoka’s kunnen door hun goede inzet en vaardigheid een slip overslaan wat ook dit jaar weer is gebeurt bij een aantal judoka’s. Bij Judovereniging Koizumi wordt veel aandacht aan de examens besteed zodat het elke keer weer een feest is, Ook dit keer zat de tribune vol met ouders, grootouders, vrienden en andere belangstellenden. De geslaagden met een band en/of slip bij dezen vermeld.

Voor de witte band (6e kyu) met blauwe slip zijn geslaagd; Oscar Naudin ten Cate, Jesper Schutrups, Milan Dries.

Voor de witte band (6e kyu) met Bruine slip zijn geslaagd; Joep Arreman, Thom Kievit, Max Rijks.

Voor de gele band (5e kyu) zijn geslaagd; Noa Doornbos, Quin Doornbos, Lorenzo Duinkerken, Hense van Es, Sven Kievit, Twan Jansen, Jordan Kerkhof, Christian Schuurmans, Fabian Schuurmans, Sven Veenstra.

Voor de gele band (5e kyu) met bruine slip is geslaagd; Thijs v/d Berg.

Voor de oranje band (4e kyu) zijn geslaagd; Jeroen Boerland, Thijmen Boerland, Ellis Lubbers.

Voor de oranje band (4e kyu) met bruine slip zijn geslaagd; Erno Lubbers, Rutger Reemer, Jeroen van Wijck.

Voor de groene band (3e kyu) zijn geslaagd; Nick de Ruiter, Robbert Schuurmans, Mayke v/d Weide.

Voor de groene band (3e kyu) met bruine slip zijn geslaagd; Rick Lubbers, Tom Veldhuis,

Voor de Blauwe band (2e kyu) zijn geslaagd; Jip Hoekman, Kelly Zwiers.

En na een kleine versnapering ging iedereen tevreden naar huis.

Op naar het volgende bandexamen.

Om te kijken of judo een sport voor u of uw kind is, is het mogelijk om 2 keer gratis mee te trainen.

Er wordt getraind in: Dalen – Sporthal ´t Grootveld: elke woensdag van 17.00 tot 18.15 uur.

En er wordt getraind in: Nieuwlande – gymzaal: elke vrijdag van 16.30-18.00 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met: Mevr. E.Wendt. tel. 0524-551716