juli 14, 2024

2014 – 26 september

Clubkampioenschappen Koizumi in het bijzijn van kersverse Wereldkampioen…

Op vrijdagavond 26 september 2014 was er in Nieuwlande heel wat te beleven, Judo vereniging Koizumi hield deze avond wederom haar jaarlijkse clubkampioenschappen. En dit maal voor het eerst in MFC de Opsteker. Gelukkig is de zaal groter dan de oude zaal en dat was maar goed ook, want door de grote opkomst van ouders, grootouders, vrienden, kennissen en andere belangstellenden was ook deze grotere zaal afgeladen vol.

Voor de judoka’s natuurlijk een hele eer, dat er zoveel belangstelling is voor hun prestaties. Maar ze zijn ook trots omdat ze vanaf nu kunnen zeggen dat ze getraind worden door wereldkampioen veteranen Natasja Meijer, De vaste trainster van judovereniging Koizumi sleepte afgelopen week deze titel in Malaga in de wacht. Deze keer werd er door de leden in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer onderling gestreden. Dit jaar werden de 43 deelnemende leden onderverdeeld in 9 poules. Er werd op twee wedstrijdmatten gestreden om de hoogste plaats op het ere podium, voor de heren scheidsrechters Willem Reinink en Robert-jan Roovers, twee officiële scheidsrechters van de JBN was het ook deze avond weer een hele klus, mede omdat deze beide heren de moeilijke taak hadden om de stijlprijzen voor deze avond toe te kennen aan de judoka met de mooiste worp.

Er was een stijlprijs voor de jongens en een voor de meisjes.In de pauze was er voor iedere judoka een versnapering . Ook voor de toeschouwers werd het mogelijk gemaakt om deze avond met een prijs naar huis te kunnen gaan wanneer er loten werden gekocht. Er waren dit jaar weer hele mooi prijzen te winnen. Na de pauze werd de strijd verder voort gezet. Iedere judoka deed enorm zijn/haar best, ondanks dat het soms best moeilijk was om tegen eigen clubgenoten te vechten. Toch leverde dit mooie partijen op. Daarna volgde de prijs uitreiking waarbij iedere judoka met een prijs naar huis kon. Verder werden de prijzen voor de best presterende wedstrijdjudoka’s bekend gemaakt. Dit komt tot stand door de wedstrijdpunten van het hele seizoen bij te houden. Kortom wederom een succesvolle avond voor Koizumi.

Poule 1 Poule 2 Poule 3
1e Stefan de Waardt 1e Merel Jagt 1e Mats Ettekoven
2e Justin à Tellinghusen 2e Erwin Wilting 2e Marlon à Tellinghusen
3e Mike Lichtendonk 3e Yannick Woltinge 3e Lynn Gerarts
3e Rosan ter Horst 3e Lucas Schun 3e Cesar Nederveen
3e Geert Kleine 3e Simon Horstmeier  
  3e Lars Bakker  
     
Poule 4 Poule 5 Poule 6
1e Maria Mulder 1e Frank de Waardt 1e Nick de Jong
2e Samuel Nederveen 2e Ellis Lubbers 2e Roan Bisschop
3e Romona Fidom 3e Sven Slomp 3e Nick Stevens
3e Floris Brinckman   3e Jurjen Oosting
    3e Zacha Leegte
     
Poule 7 Poule 8 Poule 9
1e Melgior Nederveen 1e Sven Dekker 1e Erno Lubbers
2e Twan Cremer 2e Max Buis 2e Iwan Leegte
3e Anoek Seinen 3e Niek Benjamins 3e Sven Veenstra
3e Max van der Woude 3e Iris Pastoor 3e Mayke van der Weide
3e Nicky Stenvert   3e Serena Stevens
3e Kian Ensing   3e Max Rijks
     

De best presterende wedstrijdjudoka jongens gingen naar:
1e Jurjen Oosting
2e Frank de Waardt
3e Sven Veenstra

De best presterende wedstrijdjudoka meisjes gingen naar:
1e Ellis Lubbers
2e Kelly Zwiers

De stijlprijs jongens ging naar Stefan de Waardt

De stijlprijs meisjes ging naar Merel Jagt

Met dank aan alle vrijwilligers.Het was een gezellig en geslaagd toernooi, op naar het volgende toernooi.

De judovereniging verzorgt wekelijks judolessen in Dalen: woensdag van 17.00 tot 18.15 uur in de sporthal ’t Grootveld te Dalen en vrijdag´s van 16.00 tot 17.00 voor beginners van 5 t/m 11 jaar en van 17.00 tot 18.00 uur voor gevorderden vanaf 12 jaar, in het MFC de Opsteker te Nieuwlande. Om te kijken of judo een sport is voor u of uw kinderen, is het mogelijk twee keer mee te trainen zonder kosten.