2023 – 18 maart

LORENZO WOLTERS EN DAAN BENJAMINS KAMPIOEN FINALE DAG JUDO SLAGHAREN

Zaterdag 18 maart werden in sporthal “Noorderslag” in Slagharen de finales gehouden van de judo starters toernooien 2023 De deelnemers kwamen van de judoverenigingen Koizumi, JV. Vos Judo club Haragei, JV Dedemsvaart, JV Hoogeveen en BSV. Anbergen
In de drie voorgaande toernooien was er al flink geoefend door de meestal onervaren judoka’s.
Op de finale dag ging het dus om de prijzen.

Lorenzo Wolters uit Noordscheschut van judovereniging Koizumi werd oppermachtig kampioen en won zijn 4 wedstrijden al snel met ippon. De nog maar 5 jarige Wolters kon dus de hoogste trede beklimmen deze dag
Ook voor Daan Benjamins uit Elim werd de 1e plaats gepakt door al zijn wedstrijden te winnen. Benjamins won al zijn wedstrijden met ippon, eveneens van judovereniging Koizumi was Sepp van de Poll uit Dalerpeel die ook in deze poule zat, van de Poll won in de oefenwedstrijd nog van Benjamins maar moest vandaag zijn meerdere aan Benjamins herkennen maar kon tevreden zijn om de rest van de poule achter zich te laten door verder alles te winnen en nam zo een mooie 2e plaats mee terug naar Dalerpeel.

Tijs Heerkes uit Dalen mocht zeer tevreden zijn vandaag, Heerkes zelf nog beginnend judoka moest het deze dag opnemen tegen een paar wedstrijd judoka’s. De 1e wedstrijd werd hij verrast door de snelle actie van de tegenstander en daardoor deze verloor. Heerkes herstelde zich heel snel en gaf nadien ook geen wedstrijd meer weg door mooie overnames werden zijn tegenstanders tegen de grond gewerkt en kon hij zeer tevreden zijn met een mooie 2e plaats.