2020 – 1 februari

WILLEM EIJSINK JUDO KAMPIOEN IN SLAGHAREN.

Zaterdag 1 februari werd het jaarlijkse judo toernooi van bsv Anbergen Slagharen gehouden met maar liefst 600 deelnemers
Van judovereniging Koizumi Dalen/Nieuwlande namen wij ook weer deel en knokten de jonge judokas om weer een podium plaats te behalen.

Willem Eijsink uit Dalerveen gaf deze dag dan ook niets kado en won al zijn wedstrijden zodat hij dan ook de hoogste trede mocht beklimmen op het erepodium tot 36 kg.
Ook Zoë Pater uit de Zandpol was goed op dreef in de gewichtsklasse tot 44 kg -15 jaar.
Een hele knappe prestatie voor de net 12 jarige Pater.
Pater verloor helaas haar 1e wedstrijd maar liet het de volgende partijen niet weer gebeuren waardoor ze 4 achtereen won en dat haar een mooie 2e plaats opleverde.

Ook voor Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen werd er weer geknokt voor een podium plaats tot 57 kg. Helaas waren de scheidsrechters niet erg mild met straffen uitdelen en ging helaas ten koste van Dijkhuis wat haar toch nog een mooie 3e plaats opleverde.

Voor Timo van Dalen uit geesbrug was het helemaal een ervaring rijker. van Dalen zat voor het eerst in tot 15 jaar ingedeeld. De 11 jarige wist zich nog knap staande te houden en kon nog met een mooie 3e plaats terug naar huis.