2014 – 31 mei

Vier geslaagde judo leraren.

31 mei 2014

Een jaar lang iedere zondag intensief met een opleiding bezig zijn, en dan slagen met prima cijfers, is voor iedere cursist een grote voldoening. Zo ook voor Natasja Meijer uit Nieuwlande, Anja Hidding uit Erm, Alfred Kort en Michel Blaauwgeers beide uit Coevorden. Zij slaagden alle vier voor de opleiding judoleraar A. Op één na het hoogste diploma.
Praktijkbegeleider van deze vier nieuwe leraren, Jacob Vos uit Klazienaveen , was dan ook zeer ingenomen met met het behaalde resultaat.Hij vertelt dat er nogal eens misverstanden over het les en training geven zijn. Buitenstaanders denken vaak dat als je een zwarte band bezit je ook mag lesgeven.Dat is dus onjuist. Het diploma wat deze vier mensen hebben behaald is rijks erkend en geldig voor het NOC en NSF. Daarom ook het grote belang voor onze judoregio Zuid Oosthoek van Drenthe waar zij de judo- lessen verzorgen.
Nog meer judoka,s kunnen verzekerd zijn van kwalitatief goede trainingen en lessen.
Wat ik persoonlijk ook heel belangrijk vind is dat er met de jonge judoleraren van andere bonden prima is samen te werken. Ook zij zien het belang van een goede opleiding in. Waar in het verleden nogal eens grote meningsverschillen waren, en dan druk ik mij zacht uit, leeft er nu zelfs een gedachte om toch meer samen te gaan werken.

Natasja Meijer uit Nieuwlande en Anja Hidding uit Erm…

Reacties zijn gesloten.