2016 – 25 mei

Bandexamens Judovereniging Koizumi

Een spannende middag voor de leden van Judo vereniging Koizumi. Op woensdagmiddag 25 mei 2016 mochten de judoka’s weer laten zien wat ze in het afgelopen jaar hebben geleerd. Bijna alle leden namen deel op een enkele geblesseerde en zieke judoka na. In sporthal het Grootveld in Dalen werden in 2 groepen de band en slipexamens afgenomen door Natasja Meijer, die geassisteerd werd door Anja Hidding, Niels Breider, Michelle Benjamins en Kelly Zwiers.

Deze middag ging het er niet om, om te winnen van je club genootje maar iedere examenkandidaat zocht iemand waar hij of zij fijn mee kan trainen. In tweetallen lieten ze aan de examinatoren zien wat ze zo al konden. Wanneer een judoka begint heeft deze de witteband tot aan de geleband zitten hier 5 slippen tussen, dat zijn de gele, oranje, groene, blauwe en bruine. De weg naar de oranjeband omvat 4 slippen de oranje, groene, blauwe en bruine slip. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af.

De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is. De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet, motivatie. Dat laatste dat waren ze dan ook zeer zeker deze middag, in beide groepen deden ze enorm hun best. Dit resulteerde in mooie worpen en ook mooie complimenten op de examenformulieren variërend van voldoende, prima, goed, goede vechtlust, mooie technieken etc.

Na het examen kregen alle judoka’s hun diploma uitgereikt en nieuwe slip of band, ook was er voor iedere judoka een lekkere versnapering.
Hieronder de behaalde resultaten op een rij.
Voor de witte band (6e kyu) met Blauwe slip zijn geslaagd; Yuka Ensink en Tijn van Veen, Melanie Dijkland.

Voor de gele band (5e kyu) zijn geslaagd; Chanoa Benjamins, Kian Ensink, Lynn Gerarts, Sanna Kos, Sil Koert, Dylan van der Plaat, Denise van der Plaat, Quinten Schun, Marlon à Tellinghusen, Jasmijn Wilting.

Voor de gele band (5e kyu) met blauwe slip zijn geslaagd; Niek Benjamins, Sven Dekker, Romona Fidom, Maria Mulder, Sara Schipper, Lucas Schun.

Voor de gele band (5e kyu) met bruine slip zijn geslaagd; Geert Kleine, Anouk Seinen.

Voor de oranje band (4e kyu) zijn geslaagd; Justin à Tellinghusen, Stefan de Waardt, Erwin Wilting.

Voor de oranje band (4e kyu) met blauwe slip is geslaagd; Rick Bonhof.

Voor de blauwe band (2e kyu) zijn geslaagd; Jurjen Oosting, Sven Veenstra.

Voor de bruine band (1e kyu) zijn geslaagd; Ellis Lubbers, Erno Lubbers

De judovereniging verzorgt wekelijks judolessen in Dalen: woensdag van 17.00 tot 18.15 uur in de sporthal ’t Grootveld te Dalen en vrijdags van 16.00 tot 17.00 voor beginners van 5 t/m 11 jaar en van 17.00 tot 18.00 uur voor gevorderden vanaf 12 jaar, in het MFC de Opsteker te Nieuwlande. Om te kijken of judo een sport is voor u of uw kinderen, is het mogelijk twee keer mee te trainen zonder kosten. Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website.

Reacties zijn gesloten.