2011 – 25 juni

Benjamins ook de beste tot 57 kg

In Gorredijk werd 25 juni 2011 het laatste toernooi van dit seizoen afgesloten met het langste dei toernooi en de open Friese Kampioenschappen, ruim 400 deelnemers schreven zich in voor het toernooi.

Kelly Zwiers die deze dag sterk stond te judoën werd onterecht 2e, zij kreeg een onterechte scheidsrechter beslissing tegen.

Kelly won in haar eerste gevecht tegen Geke de Jong uit Gorredijk met een houdgreep, haar tweede partij won ze van Emma de Wal uit Groningen eveneens met Ippon, haar derde partij was tegen Amber van Schaik uit Noord Holland van judo-instituut rebel, deze partij werd goed doorgestuurd waarbij ze wazari voorstond en toen een houdgreep maakte.

Tegen Sterre Nanninga maakte Zwiers een fantastische combinatie eveneens Ippon.

Haar finale partij was tegen Nadia Krachten ook van sportinstituut rebel. Zwiers die continu in de aanval was werd dus met scheidsrechterbeslissing onterecht benadeeld en verloor deze waarbij ze met een 2e plaats naar huis ging.

Ellis Lubbers die in de gewichtsklasse tot 30 kg stond te judoën begon goed en won haar eerste partij met Ippon, tegen Lena Staarman van barberio, ook won ze haar partij tegen Marije Westra van judoschool Kollum met Ippon.

Tegen Joia Hiemstra werd Lubbers achterover getrokken en kreeg ippon tegen.
Ellis die goed stond te judoën werd gedeelde 3e deze dag.
Michelle Benjamins sloot dit seizoen ook goed af, Benjamins die in april dit jaar nog Nederlands kampioen was tot 52kg moest nu in haar nieuwe gewichtsklasse tot 57 kg zich gaan bewijzen dat ze ook hierin thuis hoorde.

Benjamins won haar eerste partij met uchi-mata tegen Sharel Ploeg van jv Veendam, in haar 2e partij kwam ze Natascha Ausma tegen van judoschool Oord, dit was voorheen al een rivale van Benjamins, de partij begon dus ook spannend, waarbij Benjamins op een kleine achterstand kwam te staan door shido(straf) Benjamins die continu in de aanval ging scoorde dan ook in de laatste 30 sec met vol Ippon.
De laatste partij was tegen Davita Romers uit Wommels. Ook deze partij won Benjamins oppermachtig.