2013 – 13 april

Michelle Benjamins en Jurjen Oosting eerste in Assen 

Zaterdag 13 april 2013 werd er in Assen het 36e Bartje toernooi gehouden.
Michelle Benjamins moest het spits afbijten in het 1e blok tot 57 kg, Benjamins die vorige week 2e werd op het NK tot 18 jaar liet ook vandaag zien wie deze dag de betere was. Met 3 ippons kwam ze zonder moeite in de finale, Benjamins kwam oud clubgenoot Vera Oosterhuis tegen.
Natuurlijk liet Benjamins zich niet verassen door de zeer gedreven Oosterhuis die natuurlijk wel een keer wou winnen, Benjamins gaf de partij niet uit handen en werd met oppermacht kampioen.
Ook Jurjen Oosting werd oppermachtig kampioen in de gewichtsklasse tot 40 kg, Oosting had na 4 ippons de 1e plek al binnen handen maar moest nog een partij judoën, ook deze pot gaf hij natuurlijk niet uit handen en de nog zeer jonge Oosting liet zien dat hij al een groot talent is waar we in de toekomst nog veel meer van gaan horen.
In de gewichtsklasse tot 33kg nam Ellis Lubbers een 2e plek mee naar huis, met haar eerste partij die gewonnen werd zonder moeite met ippon was haar 2e partij niet al te best er verdraaide daarbij haar lies en werd door de EHBO meegenomen.
Lubbers ging toch door met haar andere partijen en liet zien dat ze niet afgeschreven was deze dag en werd nog knap 2e.
De lichtste judoka van Koizumi was Stefan de Waardt deze dag. de Waard zat in de gewichtsklasse tot 27 kg en liet gelijk zien in zijn eerste partij dat hij goed in vorm was en scoorde daarom binnen een minuut ook ippon. De jonge pas begonnen judoka deed erg goed zijn best en kwam zo in de kwart finale. De Waardt verloor en won nadien nog enige partijen en kon dus trots zijn op zijn 3e plek.
Kelly Zwiers uit Nieuwlande werd in de gewichtsklasse tot 48 kg gedeelde 3e met maar liefs een poule van 16 judoka’s.
Haar eerste partij was tegen een 18 jarige, deze verloor ze onterecht doordat de scheidsrechter haar een score tegen gaf met een beweging die ze zelf maakte.
Maar Zwiers liet zich nadien niet weerhouden en kwam na 3 gewonnen partijen dezelfde dame weer tegen, dit liet ze zich natuurlijk niet weer gebeuren en won deze partij.
Zwiers werd gedeelde 3e waar ze deze dag met een zeer zwaar bezette poule trots op kon zijn.

Reacties zijn gesloten.