juli 14, 2024

2015 – 27 mei

Bandexamens “Koizumi”

Woensdagmiddag 27-05-2015 was het een drukte van belang in de sporthal in Dalen, waar 41 judoka’s van Judovereniging Koizumi, Nieuwlande/Dalen deelnamen aan de jaarlijkse band- en slipexamens. Door het grote aantal judoka’s was er besloten om voor het eerst het examen in drie blokken op te delen.

Michelle Benjamins verzorgde de band- en slipexamens. Ze werd hierbij geassisteerd door Anja Hidding, Anna Oosterhof, Kelly Zwiers en Natasja Meijer.

De slippen zijn kleine delen van een band om de stap naar een band te overbruggen. De weg van de witte band naar de gele band bevat 5 slippen, te weten de gele, oranje, groene, blauwe en bruine slip. De weg naar de oranje band omvat 4 slippen: de oranje, groene, blauwe en bruine slip. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af. De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is.

De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet, motivatie e.d. De examens moeten een positieve uitstraling hebben naar de judoka. Sommige judoka’s kunnen door hun goede inzet en vaardigheid een slip overslaan, wat ook dit jaar weer is gebeurd bij een aantal judoka’s. Bij Judovereniging Koizumi wordt veel zorg besteed aan de examens, waarbij het elke keer weer een feest is. Ook ouders, grootouders en vrienden kwamen in grote getale om de verrichtingen van hun judoka te aanschouwen. Maar ook veel judoka`s waren blij verrast met het behaalde resultaat
De geslaagden met een band en/of slip bij deze vermeld.

Voor de witte band (6e kyu) met gele slip zijn geslaagd; Tirza Bakker, Jasmijn Wilting, Chanoa Benjamins, Denise van der Plaat, Luuk Mennega en Sil Koert.

Voor de witte band (6e kyu) met groene slip zijn geslaagd; Dylan van der Plaat, Patrick Schonewille, Marlon à Tellinghusen.

Voor de witte band (6e kyu) met Blauwe slip zijn geslaagd; Twan Cremer, Kian Ensink, Mats Ettekoven, Lynn Gerarts, Sanna Kos,

Voor de gele band (5e kyu) zijn geslaagd; Niek Benjamins, Max Buis, Sven Dekker, Romona Fidom, Dennis Kikkert, Geert Kleine, Maria Mulder, Sara Schipper, Lucas Schun, Anouk Seinen, Nicky Stenvert, Yannick Woltinge, Max van der Woude.

Voor de gele band (5e kyu) met blauwe slip zijn geslaagd; Sven Slomp, Justin à Tellinghusen, Stefan de Waardt, Erwin Wilting

Voor de oranje band (4e kyu) is geslaagd; Rick Bonhof

Voor de oranje band (4e kyu) met blauwe slip is geslaagd; Roan Bisschop.

Voor de groene band (3e kyu) zijn geslaagd; Jordan Kerkhof, Jurjen Oosting, Max Rijks, Frank de Waardt.

Voor de groene band (3e kyu) met bruine slip is geslaagd; Sven Veenstra

Voor de blauwe band (2e kyu) is geslaagd; Ellis Lubbers

Voor de blauwe band (2e kyu) met bruine slip is geslaagd; Erno Lubbers

Voor de bruine band (1e kyu) is geslaagd; Mayke van der Weide

Na het examen werd iedereen voorzien van een drankje en wat lekkers om daarna tevreden naar huis te keren.
Om te kijken of judo een sport voor u of uw kind is, is het mogelijk om 2 keer gratis mee te trainen.
Er wordt getraind in: Dalen – Sporthal ´t Grootveld: elke woensdag van 17.00 tot 18.15 uur.
En er wordt getraind in:Nieuwlande – MFC de Opsteker elke vrijdag van 16.00 tot 17.00 voor beginners en van 17.00 tot 18.00 voor gevorderden