2023 – 4 november

WESLEY RASTEGAR EN THIJS BOS KAMPIOEN OP JUDOTOERNOOI BORGER.

Zaterdag 4 november werd er in Borger het jaarlijkse hunebedtoernooi gehouden voor wedstrijd judoka’s en opstap judoka’s.

Judovereniging Koizumi scoorde erg goed. Van de 8 judoka’s die deelnamen werden er 6 prijzen meegenomen.
Thijs Bos uit Dalen won oppermachtig in de gewichtsklasse tot 70 kg. Bos de lichtste deze poule won 2 keer oppermachtig.
Ook voor Wesley Rastegar uit Hollandscheveld werd een gouden plak behaald. Rastegar die met allemaal ervaren wedstrijdjudoka’s in een poule zat tot 30 kg was deze dag de sterkste.

Een zeer knappe 2e plaats was er voor Mark Benjamins uit Elim in de gewichtsklasse tot 85 kg. Benjamins won maar liefs 2 wedstrijden binnen 10 seconden en kon zeer tevreden zijn met zilver.

Voor Boaz Schonewille uit Noordscheschut die deelnam in de gewichtsklasse tot 48 kg met maar liefs 10 judoka’s in de poule werd er in de voorrondes alles met ippon gewonnen. In de finalepoule liet Schonewille zich verrassen maar was zeker niet de mindere. Schonewille mag dan ook zeer trots zijn met een mooie 3e plek.

Voor Tim Zuidema uit Nieuwlande werd de 1e wedstrijd direct met ippon gewonnen. Het gewicht verschil was te groot nadien maar werd knap 3e.

Helaas was het voor Sepp van de Poll uit Dalerpeel een pech situatie. van de Poll kwam net 5 punten te kort om door te mogen naar de finale maar won wel van de later nummer 2.

Daan Benjamins uit Elim die in dezelfde poule zat begon sterk maar strandde helaas ook in de voorronde.

De jongste deelnemer Lorenzo Wolters uit Noordscheschut deed mee aan het opstaptoernooi deze dag. Wolters was sterk begonnen maar helaas kwam hij net iets te kort in zijn poule tot 27 kg. Met 3 kg lichter en een jaar jonger dan de rest kon hij toch zeer tevreden zijn met een mooie 3e plaats.