juni 15, 2024

2015 – 7 november

7 november werd het 13e open Ommer judokampioenschap gehouden in Ommen.

Hierbij deelde JV Koizumi met 4 judoka’ s mee.

Nicky Stenvert uit Hoogeveen die in de gewichtsklasse tot 36kg zat stroomde snel door de voorrondes door 4 wedstrijden te winnen met ippon.
De finale was spannend want Stenvert kwam gelijk al wazari achter. Na wakker geschud te zijn herstelde ze zich goed en scoorde eveneens een wazari volgend met houdgreep. Een verdiende 1e plek.

Ook Geert Kleine uit Dalerpeel kwam in actie deze dag tot 38kg. In een poule van maar liefs 10 judoka’s won Kleine binnen no time al zijn voorrondes met ippon. In de kwart finale was Kleine ook te groot voor zijn tegenstanders door met Ippon te winnen en dus ook goud.

In de namiddag kwam Jurjen Oosting uit Zwinderen in actie tot 50kg. Oosting die gretig was om deze dag met goud naar huis te willen gaan ging gelijk hard van start en won zijn 1e partij met ippon.
Echter werd zijn 2e duel het hem flink lastig gemaakt. Beide judoka’s hadden geen scores maakt dus kwam het aan op scheidsrechter beslissing. Maar doordat Oosting actiever was met aanvallen kreeg hij de winnende hand.
De laatste ronde werd nadien binnen 10 seconden met ippon afgehandeld.
Oosting dus ook op de hoogste trede.

Sven Dekker die in poule van 12 judoka’s zat begon super goed met 3 winstpartijen te winnen maar kwam net buiten de prijzen door 5e te eindigen maar werd beloond met een mooie medaille.