juli 14, 2024

2019 – 2 februari

LIEKE DIJKHUIS KAMPIOEN

Zaterdag 2 februari werd er in slagharen het jaarlijkse Noord-Oost judo toernooi te Slagharen gehouden met maar liefs 600 judokas. Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen moest het als eerste opnemen tegen clubgenoot Anouk Seinen uit Geesbrug wat in eerste instantie gelijk op ging. Door een goede aktie kwam Seinen achter met een wazari.

Het was nog oppassen geblazen met nog 30 seconden op de klok voor Dijkhuis die inmiddels 2 straffen opliep doordat Seinen meer aan het aanvallen was. Toch slaagde Dijkhuis erin om dit vol te houden en won haar partij zodat deze dag Seinen zijn meerdere moest herkennen.

Seinen herpakte zich weer goed op de volgende partij. Met al wel wazari achter was het alles of niets. Dus door risico te nemen met alles te geven werd dit ook beloond en pakte ze de wazari terug met opvolgend een houdgreep waarbij de tegenstandster zich blesseerde en het opgaf door af te tikken. Ook Dijkhuis moest erna flink aan de bak.

Waar ze de vorige keer nog van verloor liet ze nu zien door een sterkere pakking dat de tegenstander een halve beweging inzette en Dijkhuis haar doorstuurde maar dit viel voor de tegenstander verkeerd en belandde daardoor op haar nek wat een verboden handeling is in het judo. Wat dus ook nog een angst op bracht doordat de tegenstander nog even weg viel. Maar gelukkig leek dit volgens de ehbo mee te vallen. Maar Dijkhuis ging met winst van de mat. Een zeer knappe prestatie voor beide dames van judovereniging Koizumi om deze dag met een 1e en 2e plaats naar huis te keren.

Ook voor Ellis Lubbers uit Nieuwlande was er prijs. Helaas door op de grond in de 1e partij in een houdgreep te komen hervatte ze zich de 2e en 3e partij goed door met ippon te winnen en door ging naar de halve finale.
Het leek goed te gaan. De 1e wedstrijd binnen 10 seconden gewonnen met een mooie overname maar helaas de volgende partij verloor. Maar met een mooie 3e plaats ging ook Lubbers naar huis.

Renske Eijsink uit Dalerveen zat erg zwaar. Eijsink die net 46 kg woog zat in de +48 kg wat toch een heel gewichtsverschil was en ook nog een jongenspoule was met groene banders. Maar Eijsink knokte zich er goed doorheen met dan wel een verliespartij maar het viel de tegenstanders erg zwaar en moesten zeker aan de bak tegen deze dame. Het beloonde Eijsink nog om een mooie partij te winnen en ging met een mooie gedeelde 3e plaats terug naar Dalerveen. Voor Stijn vd Weide zat er helaas geen prijs bij maar maakte mooie partijen.

Foto’s N.Meijer