Over Koizumi

Algemene informatie Koizumi

Judo betekent letterlijk “zachte weg” en is uit Japan afkomstig. Jigoro Kano (1860-1938) is de grondlegger van deze sport. Hij wist, zonder kracht en geweld,goede resultaten te bereiken in de vechtsport,door gebruik te maken van een snelle techniek, behendigheid en een goede concentratie. Alle termen en kreten worden dan ook in het Japans geleerd, zoals bijvoorbeeld elkaar groeten. Voordat met de training of wedstrijd begonnen wordt,uit respect en vriendelijkheid. Aan de band van een judoka kan men precies zien hoever hij of zij gevorderd is. Het judopak wordt namelijk dicht gehouden door een band.  

Men begint met een witte band en door middel van de jaarlijkse slip -en band examens kan men de volgende band behalen. De slippen zijn kleine delen van een band om de stap naar een band te overbruggen.  

De weg naar gele band omvat 5 slippen. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af. De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is. De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet, motivatie e.d. de examens moeten een positieve uitstraling hebben naar de judoka. Sommige judoka’s kunnen door hun goede inzet en vaardigheid een slip overslaan. De volgorde van de banden is: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en tenslotte door een districtsexamen de zwarte band.   

Om de judosport goed te kunnen beoefenen is het nodig een judopak te dragen. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet direct een nieuw pak koopt,als uw kind begint met judoën.Via één van de bestuursleden of via leden wiens pak te klein is geworden,zijn er misschien mogelijkheden om voor een redelijke prijs een pak over te nemen. Bij de trainster kunt u een nieuw judopak bestellen. 

Naast de wekelijkse trainingen zijn er regelmatig judowedstrijden,veelal op zaterdag. Hier kunnen judoka´s hun krachten meten met anderen. Hiervoor is het nodig dat men in het bezit is van een judopaspoort en dus lid is van de Judo Bond Nederland (JBN). Vandaar dat de leden van “Koizumi”verplicht worden aangemeld bij de JBN. De kosten van het lidmaatschap van de JBN zijn voor eigen rekening. Het aansluitnummer van de vereniging bij de Judo Bond Nederland is D2SG326. 

Voor de begeleiding van de judoka´s op toernooien, zorgt de wedstrijdsecretaris van de vereniging tezamen met de trainster.Uiteraard is het belangrijk dat u als ouders zorgen voor het vervoer van en naar wedstrijden. De vereniging organiseert 1 keer per jaar een clubkampioenschap.  

De trainingen lopen parallel met schoolvakanties. Dus geen school, geen judotraining !!!!! 

Reacties zijn gesloten.