juni 15, 2024

2019 – 16 maart

LIEKE DIJKHUIS NAAR NK JUDO

Zaterdag 16 maart werd er in Norg het district kampioenschap tot 15 jaar gehouden.
De nummers 1 tm 4 konden zich alleen plaatsen deze dag voor het Nederlands kampioenschap te Leek op 6 April.
De nog maar net 12 jarige Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen van judovereniging Koizumi Nieuwlande/Dalen nam in de gewichtsklasse tot 52 kg een mooie 3e plaats mee waarbij zij zich plaatste voor het NK JUDO te Leek.

Haar 1e partij wint ze maar liefs gelijk al met vol punt tegen bruine band dragende tegenstander, daarin tegen wou Dijkhuis haar 2e partij net zo snel winnen maar elke keer met haar aktie wat niet goed afgewerkt werd kreeg ze hiervoor straf en helaas werd dit 3x herhaald door de scheidsrechter wat betekend dat de ander dan automatisch wint ivm diskwalificatie voor Dijkhuis.
Haar 3e wedstrijd was ook geen makkie, met een wazari achter en nog 30 sec op de klok liet Dijkhuis zich niet gek maken.

Met een goed uitgevoerde techniek wist ze haar tegenstander vol op haar rug te werpen en dus de wedstrijd was gewonnen door Dijkhuis. Een schitterende 3e plaats voor de 1e jaars judoka in de gewichtsklasse tot 52 kg.

Helaas was haar trainingsmaatje Anouk Seinen die normaal ook in deze gewichtsklasse zou deelnemen ziek thuis en kon deze dag niet in aktie komen.

Lieke, links op plateau 3, 3e in Norg, 16 maart 2019
Lieke, links op plateau 3, 3e in Norg, 16 maart 2019