juni 15, 2024

2017 – 31 mei

Bandexamens Judovereniging Koizumi

Dalen – Sporthal het Grootveld, op woensdag 31 mei 2017 was dit het toneel waar weer een jaar hard trainen werd beloond. Een spannende middag voor de leden van Judo vereniging Koizumi. Want wat hebben ze het afgelopen jaar geleerd, onder de knie gekregen en zich eigen gemaakt? Dat vroegen veel judoka’s zich af maar ook de examinatoren, die dit jaar bestonden uit Natasja Meijer, Anja Hidding, Niels Breider en Michelle Benjamins. Zij lieten in een gemoedelijke sfeer iedere judoka zijn of haar examen doen. De judoka kiest een geschikt trainingsmaatje uit, om daarmee de geleerde technieken te laten zien.

En ook al ging het deze keer niet op te winnen, toch waren de leden extra gemotiveerd om goed te laten zien wat ze waard zijn. En dat het examen een hoogtepunt is bij JV Koizumi blijkt wel uit het feit dat er zelfs vanaf een schoolkamp op en neer gereden wordt, om toch aan het examen te kunnen deelnemen. Mede omdat de tribune ook goed gevuld was met ouders, grootouders, broers en zussen of zomaar geïnteresseerden, is het voor iedereen een feestelijke gebeurtenis.

Bijna alle leden namen deel op een enkeling na, waaronder de leden met de bruine band die voorlopig geen examen doen. Wanneer een judoka begint heeft deze de witte band tot aan de gele band zitten hier 5 slippen tussen, dat zijn de gele, oranje, groene, blauwe en bruine. De weg naar de oranje band omvat 4 slippen de oranje, groene, blauwe en bruine slip. Daarna loopt dit bij elke volgende band trapsgewijs af. De stappen zijn nu groter omdat de judoka de vaardigheden zich sneller eigen maakt doordat hij ouder is. De exameneisen bestaan niet alleen uit vaardigheidseisen maar omvat ook andere factoren zoals inzet, motivatie. Dat inzet en motivatie belangrijke aspecten zijn bleek ook deze middag weer eens.

Enkele judoka’s lieten zulke uitzonderlijke prestaties zien waarop besloten werd om zelfs een slip/band over te slaan! Maar ook de overige judoka’s in de eerste en ook de tweede groep lieten mooie resultaten zien, een examenformulier met mooie complimenten variërend van voldoende, prima, goed, goede vechtlust, mooie technieken etc. kan bij het diploma gevoegd worden, want na het examen mocht iedereen zijn of haar nieuwe slip of band en diploma in ontvangst nemen onder luid applaus van alle toeschouwers. Na een heerlijke versnapering kon iedereen tevreden huiswaarts.

Hieronder de behaalde resultaten op een rij.

Voor de witte band (6e kyu) met Groene slip zijn geslaagd; Hidde Baas en Marrieke Geertsema

Voor de witte band (6e kyu) met Blauwe slip zijn geslaagd; Mark Benjamins, Renske Eijsink, Riv van Genne, Hadassah Knegt en Iris Moes

Voor de gele band (5e kyu) zijn geslaagd; Lieke Dijkhuis, Sem Dijkhuis, Yuka Ensink en Tijn van Veen

Voor de gele band (5e kyu) met blauwe slip zijn geslaagd; Sil Koert en Sanna Kos

Voor de gele band (5e kyu) met bruine slip is geslaagd; Dewi Pater

Voor de oranje band (4e kyu) zijn geslaagd; Kian Ensink ,Romona Fidom, Lynn Geraets, Maria Mulder en Zoë Pater

Voor de groene band  ( 3e kyu) zijn geslaagd: Rick Bonhof, Geert Kleine, Anouk Seinen en Justin A Tellinghusen

Voor de blauwe band (2e kyu) is geslaagd; Jordan Kerkhof

Voor de bruine band (1e kyu) zijn geslaagd; Jurjen Oosting en Sven Veenstra

 

Judovereniging Koizumi verzorgt wekelijks judolessen in Dalen:

Woensdag van 17.00 tot 18.15 uur in de sporthal ’t Grootveld en in Nieuwlande: Vrijdag van 16.00 tot 17.00 voor beginners van 5 t/m 11 jaar en van 17.00 tot 18.00 uur voor gevorderden vanaf 12 jaar, in het MFC de Opsteker Om te kijken of judo een sport is voor u of uw kinderen, is het mogelijk twee keer mee te trainen zonder kosten. Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website, www.koizumi.nl