2016 – 19 maart

Jeugd Koizumi goed in Beilen
Zaterdag 19 maart 2016 werd er in Beilen weer jaarlijkse judotoernooi gehouden.

Dit was voor het eerst dit jaar dat er ook een opstaptoernooi werd ingezet naast het gewone toernooi van JV Tachi Beilen.
De jeugd van judovereniging Koizumi presteerde weer zeer goed deze dag.
Yannick Woltinge die in de gewichtsklasse tot 46 kg zat won maar liefs al zijn 6 wedstrijden met ippon en stond op de hoogste trede van het podium.
Kian Ensink die in de gewichtsklasse tot 36 zat liet ook zien dat hij de beate was deze dag. Met 5 gewonnen wedstrijden veroverde Ensink ook de 1e plaats.

Lynn Geraets was ook deze dag weer van de partij. Wederom won de 6 jarige in een mum van tijd al haar wedstrijden en dat terwijl ze niet helemaal fit was. Geraets won maar liefs 5 wedstrijden met ippon en ging met goud naar huis.
Ook zat in deze poule clubgenoot Tijn van Veen. van Veen die zeer goed meedeed en zeker heel erg goed grondwerk liet zien door goed reageren won 3 wedstrijden en werd gedeelde 3e.
In de gewichtsklasse tot 40 kg was Dylan v.d. Plaat onverslaanbaar. Door een geweldige zijwaartse sutemi verraste hij al zijn tegenstanders hiermee. v.d. Plaat won maar liefs 5 wedstrijden met ippon en kon met goud naar huis.

Ook voor Denise v.d. Plaat werd er flink geknokt. Uitkomend tot 50 kg was een zware opgave. Maar wist zeer goed tegenstand te bieden tegen de zwaardere meisjes in de poule. Ze won 4 wedstrijden en kon zeer tevreden zijn met een mooie 2e plaats..
Ook Niek Benjamins stond deze dag weer op het podium. Benjamins die tot 36 kg zat knokte zich door naar de kwart finale waarbij de besten overbleven. Door 3 mooi gewonnen wedstrijden kon hij tevreden zijn met een bronzen plak.

Chanoa Benjamins was ook zeer goed bezig in de gewichtsklasse tot 33 kg. Benjamins was zeer alert en sterk aan het judoën deze dag waarbij ze 2 wedstrijden won en een zilveren plak veroverde deze dag.
Lucas Schun in de gewichtsklasse tot 55 kg behaalde ook een mooie podium plaats. Schun die deze dag soms wat moeite had met de pakking won mooi 3 wedstrijden waardoor hij toch een bronzen plak mee naar huis kwam.

Het gewone Tachi Beilen toernooi was ook zwaar bezet. Hierbij liet Ellis Lubbers zien dat ze ook een mooie podium plaats verdiende.
Lubbers ging hard en snel van start door haar eerste 2 wedstrijden ook snel te winnen met ippon. Lubbers ging met een mooie bronzen plak naar huis deze dag.
In de gewichtsklasse tot 40 kg werd ook zwaar bevochten. Geert Kleine die sterk stond te judoën was erg goed op dreef. En won al zijn partijen met ippon tot de finale.
Helaas moest hij in de finale nipt zijn meerdere herkennen maar kon zeer tevreden zijn met een zilveren plak om zijn nek.

JV Koizumi kijkt dus zeer tevreden terug op deze dag.