2017 – 1 juli

SEM DIJKHUIS JUDO KAMPIOEN BIJ OPSTAPTOERNOOI NWE PEKELA

Afgelopen zaterdag 1 juli 2017 werd en in nieuwe Pekela het jaarlijkse toernooi gehouden voor de beginnende judoka.
Voor Sem Dijkhuis uit Hoogeveen was dit ook zijn eerste kennismaking met de wedstrijdmat. Dijkhuis zat in de gewichtsklasse tot 47 kg en won al zijn wedstrijden met gemak met ippon en mocht de hoogste trede beklimmen en ging met goud naar huis.
Ook voor zus Lieke Dijkhuis die in de gewichtsklasse tot 45 kg werd het knokken. Dijkhuis ging erg goed van start en won 4 wedstrijden. 1 wedstrijd ging erg gelijk op met haar tegenstandster. Helaas werd door scheidsrechter beslissing verloren maar kan ze trots zijn op haar 2e plaats. In dezelfde poule zat Rif van Genne uit Dalen die ook nog een wedstrijd won en een leuke herdenkingsmedaille mee nam naar huis
Hidde Baas uit Dalen liet ook vandaag weer leuk judo zien in de gewichtsklasse tot 34 kg. Baas win knap 2 wedstrijden en behaalde een mooie 2e plaats.
In de gewichtsklasse tot 38 kg wist Mark Benjamins uit Elim een mooie 3e plaats mee naar huis te nemen. Benjamins moest flink knokken en won 3 wedstrijden en liet goed judo zien.
De 2 clubgenootjes Hadassah Knegt uit Dalen en Dewi Pater uit zandpol moesten het deze dag tegen elkaar opnemen in de gewichtsklasse tot 33 kg. Pater moest zijn meerdere herkennen aan Knegt maar win later knap van de kampioen uit deze poule waar Knegt van verloor dus werd er later gekeken naar punten. Maar door knap judo van de beide dames werd er toch met een mooie prijs naar huis gehaan. Hadassah werd knap 2e en Dewi knap 3e
Jv Koizumi kon dus weer zeer tevreden zijn.