juli 27, 2024

2015 – 12 december

Toppers Koizumi goed in Roden

12 december 2015 werd in Roden voor de 2x het Ot en Sien toernooi gehouden. Met maar liefs 13 judoka’s ging JV Koizumi de mat op.
1e werd Marlon à Tellinghusen uit Nieuwlande die met maar liefs 4 fraaie ippons won in de gewichtsklasse tot 24 kg. Ook kreeg hij een mooie bokaal voor de mooiste worp deze dag die maar liefs 7 seconden duurde.
Voor Sil Koert uit Dalen die in dezelfde poule zat werd een mooie 4e plaats behaald.
In de gewichtsklasse tot 34 kg kwam ook Sven Dekker uit Nieuwlande in actie. Ook hij wist alles in no time te winnen en won een prachtige gouden plak.
Voor de jongste dame deze dag scoorde Lynn Gerarts uit Erica ook alles met ippon in de gewichtsklasse tot 30 kg en mocht dus ook de hoogste trede beklimmen.
Tijn van Veen uit Dalen die in dezelfde poule zat mocht ook tevreden zijn en won een partij wat hem naar de 3e plek bracht.
Voor Mike Lichtendonk uit Dalerpeel was het een zware strijd tot 41kg maar behaalde een mooie 4e plaats.
In de gewichtsklasse tot 44 kg was het bijna een clubkampioenschap. Maar liefs 4 judoka’s van Koizumi moesten in een poule van 7 tegen elkaar strijden dat nek aan nek was.
Geert Kleine uit Dalerpeel werd daarin 1e. Dylan v.d. Plaat uit Elim werd keurig 2e en zusje Denise v.d. plaat en Anouk Seinen uit Geesbrug werden 4e
Luuk Mennega uit Dalen ging ook super van start voor zijn 1e toernooi. Hij won maar liefs 3x op rij en moest maar aan 1 judoka zijn meerdere kennen maar werd dus knap 2e tot 31 kg
De laatste 2 judoka’s van JV Koizumi waren Justin à Tellinghusen uit Nieuwlande en Nicky Stenvert uit Hoogeveen tot 36 kg. De 2 kennen elkaar door en door van de training en Stenvert moest daarom zijn meerdere kennen aan Tellinghusen.
Nicky Stenvert won nadien nog wel een wedstrijd maar moest deze dag tevreden zijn met een 4e plaats.
Tellinghusen won al zijn partijen door goede techniek en reactie en beklom hierdoor de hoogste tree op het podium.